ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

ΜΝΗΜΗ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ - Η ΕΚΔΗΛΩΣΗΜε αρκετή προσέλευση κόσμου παρά τις αντίξοες συνθήκες,επέστη και εφέτος η εκδήλωση μνήμης για την εκτέλεση του Ίωνος Δραγούμη στα 1920 με συνδιοργανωτές την επιτροπή μνήμης Ίωνος Δραγουμη,την νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ. καθώς και το ίδρυμα "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ".
Την εκδήλωση άνοιξε ο εμνευστής της απο τα 1983 και εντεύθεν,εκδότης Γίαννης Γιαννάκενας,ενώ χαιρετισμούς παρέθεσαν κατά σειρά οι Πάνος Χατζηγεωργιάδης (Μουσικοσυνθέτης,Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος),Θάνος Πλεύρης (Νομικός,Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Α Αθηνών) και Χρήστος Γούδης (Αστροφυσικός,Πρόεδρος ιδρύματος "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ").
Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων.

Παρακάτω βρίσκεται ο Χαιρετισμός προς την εκδήλωση τον οποίο και παρέθεσα εκ μέρους της επιτροπής μνήμης ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ.

"Aγαπητοί Φίλοι και Συναγωνιστές,
εκ μέρος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, χαιρετίζουμε την σημερινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται, αδιάκοπα από το 1983. Ενας φόρος ΤΙΜΗΣ για εναν ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ τον ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ.Πόσο επίκαιρος δείχνει ετούτος ο άνθρωπος ο οποίος στάθηκε "μόνος" απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα των παρακρατικών του καθεστώτος οταν έθιξε το θεμελιώδες θέμα της προσωπικής ευθύνης του καθενός εξ υμών και πως ο καθένας θα πρέπει να νοιάζεται για το τί εχεί να προσφέρει ο ίδιος στην πατρίδα του μην περιμένωντας καμία ανταμοιβή για τις όποιες υπηρεσίες του προς αυτήν,πως θα πρέπει να γίνει το παράδειγμα και οχι μία ακόμη μαιμού η οποία θα πιθηκίζει σε οτι του λένε οι άλλοι και θα αντιγράφει επακριβώς την πολλές φορές λάθος συμπεριφορά των πολλών καταλήγωντας στο βάραθρο της καταστροφής τόσο ως άτομο όσο και ως κοινωνία κατ΄επέκταση.


Οχι κυρίες και κύριοι ο Ίων δραγούμης δεν στάθηκε μόνος απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα του Γύπαρη,είχε μαζί του και το πλήθος των ίδεών του περί του δικαίου και της αλήθειας οι οποίες ειναι οχι μόνον διαχρονικές αλλα και πανανθρώπινες,ο δραγούμης ως αρμόζει σε έναν αληθινό ιδεολόγο, δεν φοβήθηκε ποτέ όσο ζούσε την μοναξιά των ανθρώπων διότι έστεκε πέρα απο τον τόπο και τον χρόνο των συγχρόνων του και τούτο μαζί με την ανιδιοτελή θυσία του, τον καθίστούν λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου ο οποίος κοιτάζει ψηλά και οχι απο ψηλά,παίρνοντας μαζί στον τάφο την αλήθεια,την εντιμότητα απέναντι στον εαυτό του πρώτα απο όλα,την πίστη στην ιστορική συνέχεια του έθνους,την πίστη πως εκείνος ήταν για όσο ήταν, ο ζωντανός κρίκος μιάς ατελείωτης αλυσίδας προπατόρων,σύγχρονων και απογόνων,οχι ο δραγούμης δεν απέθανε μόνος δεν απέθανε κάν, διότι έδρασε ως φορέας ιδεών και οι ιδέες δεν πεθαίνουν,άλλοι θα πρέπει να φοβούνται πως είναι μόνοι και αν δεν με πιστευετε ας ρίξουμε όλοι μία ματιά στον καθρέπτη,μπορεί να εκπλαγούμε όλοι απο ετούτη την πράξη...

"Οι μέρες είναι όλες ίδιες,ο άνθρωπος δημιουργεί την ιστορία μέσω της συμμετοχής ή και της αποχής του"

"Οι σφαίρες σου ψιθύρισαν
το πιό μεγάλο ψέμμα
το αίμα σου πάνω στην γής
απ΄το δικό σου αίμα" - Εκ του ποίηματος μου "ΕΚΤΕΛΕΣΙΣ"


ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!"


Μετά τιμής
Πάνος Χατζηγεωργιάδης
Μουσικοσυνθέτης,Λογοτέχνης
Δημοσιογράφος εφημερίδος "Ελεύθερη Ώρα"
Εν Αθήναι,Ιούλιος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: