ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

ΑΝΤ1 ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - "ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ !!!"


Το παρόν άρθρο δημοσιευθέν στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"


Του Πάνου ΧατζηγεωργιάδηΜε αυτά τα λόγια αντιμετώπισε ο γενικός διευθυντής του ομίλου ΑΝΤ1 Σπήλιος Χαραμής
,τους Έλληνες πατριώτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα στα κεντρικά γραφεία του σταθμού στην Κηφισίας και ζήτησαν μέσω της δυναμικής τους παρουσίας την διακοπή της προβολής της τουρκικής παραγωγής σειράς με τίτλο "ΕΖΕΛ" της οποίας πολλές σκηνές έχουν γυριστεί στα κατεχόμενα της Κύπρου.
Ο εμπαιγμός απο μεριάς του σταθμού και εν γένει του ομίλου ΑΝΤ1, ξεκίνησε την παρασκευή 1η Ιουλίου,οταν μεγάλο πλήθος συνειδητοποιημένων Ελλήνων πατριωτών δυναμικά αλλά εξίσου ειρηνικά,προέβη σε έντονη διαμαρτυρία έξω απο τα κεντρικά γραφεία του σταθμού, με πρωτοστάτες τους συλλόγους "ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974","ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974",με πρόεδρο την Κα Μαίρη Κουρούπη,σύζυγο του ήρωα της Κύπρου αγνούμενου αλλά στην ουσία αγνοηθέντα Ανχη διοικητή του 251 Τ ΠΖ, Παύλου Κουρούπη,
και της φοιτητικής ενώσεως κυπρίων "ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ".
Κατόπιν αυτής, ο γενικός διευθυντής του ομίλου εφόσον κατέφθασε εκτάκτως μετά τις 22.15 το βράδυ στο γραφείο του,συναντήθηκε με τριμελή επιτροπή αποτελούυενη απο τους κ.κ. Νικόλαο Αργυρόπουλο (Πρόεδρος συλλόγου "ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974"),Στυλιανό Σωτηρίου (Πρόεδρος ενώσεως κυπρίων φοιτητών "ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ") καθώς και Λάζαρο Κουρσερτάρη οργανωτικό γραμματέα της ίδιας ενώσεως των κυπρίων φοιτητών.
Κατά την συγκεκριμένη συνάντηση και εφόσον ο γενικός διεθυντής του ομίλου ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον διευθυντή προγράμματος ΑΝΤ1 και υπεύθυνο για τον προβολή της σειράς Κο Ιωάννη Λάτσιο και με την σύμφωνη γνώμη της τριμελούς επιτροπής, κανόνισαν εκ νέου συνάντηση για την Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 15.00 το μεσημέρι,η οποία ακυρώθηκε τελικώς με πρωτοβουλία του σταθμού, για την τετάρτη 6 Ιουλίου την ίδια ώρα.
Την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα και ενώ η επιτροπή προσήλθε κανονικώς στα κεντρικά γραφεία του σταθμού, οχι μόνο δεν συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του ομίλου ΑΝΤ1, αλλά εφόσον υπέστη σωματικό έλεγχο απο τους άνδρες ασφαλείας οδηγήθηκε εκτός κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου και ο αρμόδιος υπάλληλος ασφαλείας παρέδωσε το κινητό του στον Κο Αργυρόπουλο προκειμένου να συνομιλήσει τηλεφωνικώς και μόνον με τον γενικό διευθυντή του ομίλου,Σπήλιο Χαραμή.
Στην σύντομη στιχομυθία η οποία και ακολούθησε, ο γενικός διευθυντής του ομίλου ΑΝΤ1,υποστήριξε πως η γραμμή του ομίλου είναι να μην υπάρξει κανενός είδους συζήτηση περί του θέματος παρά το οτι μερικές μέρες πριν, είχε κανονιστεί απο κοινού συνάντηση και επί λέξη σε οτι και αν του αντέτασε ο Κος Αργυρόπουλος σχετικά με ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά και άλλα επιχειρήματα,η σταθερά προκλητική απάντηση του ήταν "ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ !!!",ενώ μερικές μέρες μετά, ο όμιλος εξέδωσε ανακοίνωση με αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα μιλώντας απλώς για την μεγάλη πλειοψηφία η οποία επιβαβεύει την σειρά,σχολιάζοντας δέ τις διαμαρτυρίες αναφέρει, πως εκείνες γίνονται απο άτομα τα όποια κατασκευάζουν εχθρούς προς εσωτερική κατανάλωση και δεν αποτελούν την πλειονότητα του ελληνικού λαού,ενώ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα ως άνω αναφερθέντα συμβάντα. τους Έλληνες πατριώτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα στα κεντρικά γραφεία του σταθμού στην Κηφισίας και ζήτησαν μέσω της δυναμικής τους παρουσίας την διακοπή της προβολής της τουρκικής παραγωγής σειράς με τίτλο "ΕΖΕΛ" της οποίας πολλές σκηνές έχουν γυριστεί στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Σε τηλεφωνική μου επαφή με τον Κο Αργυρόπουλο ο τελευταίος μου ανέφερε πως θεωρεί οτι έγινε, υπερβολικά προκλητικό ενάντια των Ελλήνων εν γένει, ενώ τόνισε πως "Ο ΧΑΡΑΜΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤ1 ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΟΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΑΒΟΥΛΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ"
Ως όφειλα και για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας,εκάλεσα και το γραφείο του γενικού διευθυντή του ομίλου ΑΝΤ1 Σπήλιου Χαραμή, αλλά εώς την στιγμή που συντάσσεται το παρόν δύο ημέρες μετά, δεν έλαβα καμία απάντηση.
Παραθέτω και την κοινή ανακοίνωση των τριών συλλόγων (η οποία δεν διαψεύσθηκε απο τον όμιλο ΑΝΤ1) που συμμετείχαν στην εν λόγω κίνηση,η οποία θεωρώ πως πρέπει να διαβαστεί απο τον κάθε έναν, προκειμένου να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Τέλος να διευκρινιστεί πως η "Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο" και έδρα την Λευκωσία καθώς και η CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA (C.A.N.A.) με έδρα την Νέα Υόρκη,αποτελούν δύο ξεχωριστές οργανώσεις,όπως και οτι το βιβλίο "ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ" είναι προιόν συλλογικό.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:
Α. ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ
Β. ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974
Γ. ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974
Αθήνα, 6η Ιουλίου 2011

Η τριμελής επιτροπή εκπροσώπων των Συλλόγων μας (κ.κ. Νικόλαος Αργυρόπουλος, Στυλιανός Σωτηρίου και Λάζαρος Κουρσερτάρης), συνεπής στη συμφωνηθείσα συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΑΝΤ-1 (κ.κ. Σπήλιο Χαραμή και Ιωάννη Λάτσιο), επισκέφθηκε σήμερα (ώρα 15:00) τα γραφεία του ΑΝΤ-1.
Η είσοδος τους επετράπη ΜΟΝΟ μέχρι το γραφείο ασφαλείας στην είσοδο του κτιρίου όπου, μετά την καταγραφή στοιχείων και τον έλεγχο σώματος και αντικειμένων, ένας εκ των υπαλλήλων του ΑΝΤ-1, ευμεγέθους σωματικής διαπλάσεως, που ήδη επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τον κ. Σ. Χαραμή, τους κάλεσε να τον ακολουθήσουν … εκτός κτιρίου !!! και έδωσε το τηλέφωνό του στον κ. Ν. Αργυρόπουλο για να συνομιλήσει με τον κ. Σ. Χαραμή.
Ακολούθησε ο εξής περίπου διάλογος, ως προς τα κύρια σημεία του.
Αργυρόπουλος: Θα συναντηθούμε να μιλήσουμε διά ζώσης και εκ του σύνεγγυς;
Χαραμής: Είναι ειλημμένη απόφαση από την Διοίκηση του ομίλου ΑΝΤ-1 να ΜΗΝ συνεχίσουμε καμία συζήτηση μαζί σας.
Αργυρόπουλος: Γιατί δεν μας ειδοποιήσατε πριν φθάσουμε στην πόρτα σας;
Χαραμής: Ας τηλεφωνούσατε να σας το λέγαμε !!!
Αργυρόπουλος: Επί της ουσίας. Η τούρκικη σειρά ΕΖΕΛ που προβάλλει ο σταθμός σας, επειδή τα γυρίσματά της έγιναν στη σκλαβωμένη και υπόδουλη από τους τούρκους Ελληνική γή της Κύπρου, προσβάλλει ευθέως και βαναύσως το σύνολο του Ελληνισμού και ειδικότερα των Ελλήνων της Κύπρου που υπέστησαν το ολοκαύτωμα της διαχρονικής τουρκικής βαρβαρότητας. Τι θα κάνετε; Θα σεβαστείτε το δράμα των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας;
Χαραμής: Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος: Στην συνάντησή μας της Παρασκευής (1η Ιουλίου) στο ίδιο ερώτημα, μας δηλώσατε με έμφαση πως ΔΕΝ το κάνατε σκοπίμως, αλλά … από λάθος.
Χαραμής: Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος: Με την ενσυνείδητη πλέον αυτή πράξη σας, ασκείτε σκοπίμως με πλάγιο και καταχθόνιο τρόπο εξωτερική πολιτική, που στρέφεται ευθέως κατά της Κύπρου και της Ελλάδος, δεδομένου ότι περιφρονείτε επιδεικτικά και προκλητικά τα ψηφίσματα 541/1983 και 550/1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., με τα οποία καταδικάζεται η τουρκία και ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ το τερατούργημα, που ο σταθμός σας αποκαλεί και παρουσιάζει ως ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ. Θα εξακολουθήσετε την φιλοτουρκική και ακραία ανθελληνική πολιτική σας;
Χαραμής: Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος: Δηλαδή έρχεστε εσείς με τον ΑΝΤ-1 να αναγνωρίσετε ως κράτος, ένα μόρφωμα που γέννησε ο τούρκικος όλεθρος, ενώ ΔΕΝ το αναγνωρίζει ο ΟΗΕ;
Χαραμής: Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος: Δεν ντρέπεστε να βασανίζετε, να ποδοπατάτε και να προδίνετε έναν ολόκληρο λαό με αυτή την άθλια προπαγάνδα σας, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για το κέρδος; ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ;
Χαραμής: Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος: Εσείς ΟΛΟΙ, οι κατέχοντες και οι διοικούντες τον ΑΝΤ-1, ΠΩΣ θα αντέξετε το βάρος απ’ τ’ ανάθεμα κι’ απ’ το γογγυσμό των χαροκαμένων και των ξεριζωμένων που περιφρονείτε;
Χαραμής: Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος: Είσαστε ΟΛΟΙ αξιολύπητοι.

Έκλεισε, έδωσε πίσω το τηλέφωνο και μαζί με τον Στυλιανό και τον Λάζαρο κατευθύνθηκαν γρήγορα προς την Λεωφόρο Κηφισίας, για λίγες … καθαρές αναπνοές.

Τα συμπεράσματα και η στάση ευθύνης απέναντι σε τόσο τεράστιες αλλά και ύπουλες Εθνικές απειλές, ΔΕΝ είναι υπόθεση του καθενός με κριτήρια ατομικά.
Είναι ατομική υπόθεση του καθενός, αλλά με κριτήρια Εθνικά.


ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Α. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ - Β. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΡΟΥΠΗ - Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: