ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΡΑΜΑΤΑ...
Το παρόν δημοσιευθέν στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" στο φύλλο της 14/8/2011

Έχουν περάσει απο εκείνη την ημέρα κατά την οποία το έθνος των Ελλήνων σύσσωμο απεφάσισε ή να λευτερωθεί απο τον δυσβάσταχτο ζυγό της Οθωμανικής τυρρανίας ή να πεθάνει πολεμώντας για αυτό το όνειρο 190 ολόκληρα χρόνια,η λευτερία έπειτα απο τόσες δυσκολίες που είχε αυτος ο τιτάνιος αγών, τόσο αίμα τιμίων και αγνώστων σε εμάς αγωνιστών, τρομερές εμφύλιες διαμάχες δυστυχώς ίδιον της φυλής μας, αλλά και διπλωματικούς χειρισμούς καθώς και γεωπολιτικά παιχνίδια στην σκακιέρα της περιοχής,επέστη επιτέλους και το νέο ελληνικό κράτος ήταν πλέον γεγονός μαζί με τα όποια τεράστια του προβλήματα πολλά εκ των οποίων έσερνε ως βαριά αλυσίδα απο την εποχή της τουρκοκρατίας.
Κατά την διάρκεια λοιπόν του αγώνος,οι τίμιοι αγωνιστές του τόπου με πρώτο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη εσκέφτηκαν πως δεν θα ήτο ποτέ δυνατόν να διέλθουν τόσο μεγάλου σε ένταση και μέγεθος αγώνος αλώβητοι χωρίς την ουσιαστική βοήθεια του θεού ημών και όντες ευλάβείς χριστιανοί,προς τούτο και έταξαν πως εάν η επανάσταση καταλήξει θετικώς τότε και εκείνοι θα έχτιζαν μεγαλοπρεπές ναό στα πρότυπα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ,αφιερωμένο στον σωτήρα των ψυχών ημών Ιησού Χριστό.
Τούτη η σκέψη που βασάνιζε τις ψυχές όσων εντίμως αγωνίστηκαν,πόνεσαν και έζησαν στο πετσί τους τι σημαίνει τουρκιά και Οθωμανός, αποτελεί το γνωστό "τάμα του έθνους" και άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά όταν ήδη απο το 1829 η Δ Εθνοσυνέλευση με ψήφισμα της απο της 31.7.1829 διακύρηται πως

"Οταν η τοπική περιφέρεια της Ελλάδος και η καθέδρα της Κυβερνήσεώς της κατασταθώσι οριστικώς και οι οικονομικοι πόροι του κράτους επιτρέψωσι, θέλει ανεγερθεί κατα διαταγίν της Κυβερνήσεως εις την καθέδραν αυτής Ναός επ’ονόματι του Σωτηρος τιμώμενος..."

Αργότερα ήρθαν και άλλα διατάγματα απο τον Βασιλέα Ώθωνα όπως το διάταγμα στις 3.4.1838 (ΦΕΚ ὑπ’ἀρ. 12/11.4.1838) το οποίο διετύπωνε πως

"Θεωρουντες τόν ανεγερθησόμενον τουτον Ναόν ως Εθνικόν τωόντι μνημείον, εκφράζον τήν πρός τόν ύψιστον ευγνωμοσύνην του Έθνους, ελπίζομεν οτι έκαστος Έλλην θέλει φιλοτιμηθή, από αληθή πατριωτικά αισθήματα κινούμενος νά συνεισφέρει ευχαρίστως τό κατά δύναμιν· θέλομεν προσδιορίσει καί εμείς οι ίδιοι εκ του ιδιαιτέρου υμων ταμείου ανάλογον τινά ποσότητα."

Δυστυχώς όλα ετούτα παρέμειναν στα χαρτιά και ουδεποτε πέραν της θλιβερής ιστορίας επί επταετίας σχετικώς με το τάμα και την διασπάθηση των κονδυλίων και των εισφορών των ευλαβών ορθοδόξων Ελλήνων ανά τον κόσμο, εκ του καθεστώτος Ιωαννίδη προ της μεταπολιτέυσεως αλλα ΚΥΡΙΩΣ μεταπολιτευτικώς, οπου και ΟΥΔΕΙΣ έμαθε ποτέ το τι απέγιναν τα χρήματα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί περί του ιερού αυτου σκοπού.
Πέραν του συνοπτικού αυτου ιστορικού σχετικώς με το τάμα, θα πρέπει να τονίσω πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ όσοι τυγχάνει να γνωρίζω και να συνομιλήσω περί του "τάματος του έθνους",είτε δεν το γνωρίζουν καθόλου,είτε γνωρίζουν την αμαυρωμένη πλέον ιστορία της επταετίας, ενώ το δέ νεοελληνικό κράτος απο μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν, το οποίο έχει ως γνωμόνα τόσο της εσωτερικής όσο και την εξωτερικής πολιτικής του, το "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" προτίθεται να δαπανίσει χρήματα αλλά και γή του ελληνικού λαού προκειμένου να κτισθεί μουσουλμανικό τέμενος,επισημοποιώντας την εισβολή των αλλοεθνών στον τόπο και καταργώντας τον αγώνα τον τιμίων αγωνιστών της εθνικής μας παλιγγενεσίας είς έναν βαθμό.
Προς τούτο σήμερα ανήμερα της Παναγίας μας, μητέρας του Θεού ημών και για λόγους καθαρά σημειολογικούς σε σχέση με το τι καλείται να αντιμέτωπίσει η χώρα,έχω την ιδιαίτερη χάρα και τιμή να φιλοξενώ δύο ανθρώπους εξαιρετικού ήθους απο άλλες εποχές,άκρως επιτυχημένους και οι οποίοι αγωνίζονται εντίμως και άδολα το κυριώτερο απο χρόνια για αυτό το μεγαλεπίβολο σχέδιο του να πραγματοποιηθεί επιτέλους έστω και κατόπιν τόσων πολλών χρόνων, το τάμα ενός ολόκληρου λαού προς τον σωτήρα μας Ιησού Χριστό,τον κύριο και την κυρία Αναγνωστοπούλου,πρόεδρο και γενική γραμματέα του Ιδρύματος προασπίσεως ηθικών και πνευματικών αξιών.

1. Καταρχάς σας ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή αλλά και χαρά του να δεχτείτε την σημερινή μου πρόσκληση,θα ήθελα παρακαλώ να μου παραθέσετε ένα σύντομο βιογραφικό καθώς και τί σας ώθησε στην ενασχόληση σας με το λεγόμενο "τάμα του έθνους",επίσης πέραν της ενασχολήσεως σας με το τάμα έχετε ήδη στο ενεργητικό σας πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων που αφορούν φιλανθρωπικές δράσεις με έντονο τον χαρακτήρα της Ορθοδόξου μας πίστεως, παρακαλώ αναφέρατε μου συνοπτικώς μέρος αυτών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Σαν ανταρτόπληκτο παιδί προσελήφθην ως υπάλληλος πωλήσεως ρούχων εις την οδό Αρμοδίου έναντι ύπνου και φαγητού. Το αφεντικό μου όμως πολλές φορές δεν μου έδιδε φαγητό και μου έλεγε να κλέβω απο το διπλανό μανάβικο φρούτα να φάω. Εξομολογούμενος τις ,,κλοπές,, μου στους μανάβηδες, μου έδιδαν οι μανάβηδες και άλλα φρούτα και χόρταινα. Τα μεσάνυκτα, μετά το Νυκτερινό Γυμνάσιο, με υποχρέωνε να του πηγαίνω από την ,,ΕΒΓΑ,, το γάλα εις το σπίτι του. Επειδή όμως πείναγα, ηναγκαζόμην να σηκώνω το χάρτινο πώμα, να πίνω λίγο γάλα και να απογεμίζω τη φιάλη με νερό. Από το υπάρχον εις το ψυγείο του χύμα βούτυρο έπαιρνα από 1 χιλιοστό απ΄όλες τις πλευρές για να σταθώ στα πόδια μου. Επειδή το αφεντικό μου μού έκλεινε τα μεσάνυκτα το φως, να μή διαβάζω και γράφω τις ασκήσεις μου, για να μη του καταναλώνω ρεύμα και με έδερνε, ηναγκάσθην να φύγω και με δανεικά χρήματα αγόραζα από αποθήκες φάρμακα και φαρμακευτικά είδη και προμήθευα εκατοντάδες Φαρμακεία εις το Λεκανοπέδιο Αττικής μέχρι τις 8.00 το βράδυ, από τις 8.00 μέχρι τα μεσάνυκτα παρακολουθούσα το Νυκτερινό Γυμνάσιο, και μετά συνέχιζα να δουλεύω, προμηθεύων τα νυκτερινά Φαρμακεία. Τοιουτοτρόπως, ακόμη και σαν παιδί δεν χόρτασα μία νύκτα ύπνο. Αδυνατών να σπουδάσω στην Ελλάδα, μετέβην εις την Γερμανία, σπουδάζοντας Οικονομικάς, Πολιτικάς Επιστήμας, Κοινωνικολογίαν κ.λπ. εργαζόμενος σε κάθε είδους έντιμον εργασίαν μέχρι που ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Δικαιοσύνης Heidemann, μετέπειτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μου ανέθεσε την επεξεργασία του Γενικού Αρχείου Εγκληματιών Πολέμου, τα αφορώντα εις την Ελλάδα και με συνέστησε εις όλας τας Εισαγγελίας και Δικαστήρια της Ομοσπόνδου Γερμανίας, όπου κέρδιζα πολλά χρήματα ως διερμηνεύς.

Αργότερον ίδρυσα εις την Βόννην Γερμανίας γραφείο Εισαγωγών Εξαγωγών Αντιπροσωπειών δια πληθώρα αγαθών, περιορισθείς αργότερον εις τα είδη κλωστοϋφαντουργίας.
Με εκουσίας στερήσεις πληθώρας αγαθών, υπολογίζοντας και την τελευταία δεκάρα ως ,,κόρην οφθαλμού,, αλλά και με απερίγραπτες ψυχικές και σωματικές αλγηδόνες, εδημιούργησα κατα τον επι 65 έτη ελευθεροεπαγγελματισμό μου μία ουχί ευκαταφρόνητον περιουσίαν, την οποίαν νοσταλγούσα ανέκαθεν να την διαθέσω δια ανακούφισιν δεινοπαθούντων συνανθρώπων μας, προς δόξαν Θεού.
Προς τούτο επεστράτευσα όλους τους φίλους και γνωστούς μου, όταν ἠρχόμην εις την Ελλάδα και συνέστησα τον Ελληνογιουγκοσλαβικόν Σύνδεσμον ,,Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος,, - μετέπειτα Διορθόδοξον Σύνδεσμον ,, Ο Απόστολος Παύλος,, και έχομε αποστείλει άνω των 65.000 τόνων ανθρωπιστικές βοήθειες ανά την Υφήλιο.
Τα τελευταία δύο έτη δραστηριοποιούμενα κυρίως εις την Ελλάδα όπου υπάρχει και εδώ μεγάλη ανέχεια και δυστυχία,ενώ κάθε χρόνο αγωνιζόμεθα να φέρνουμε ορφανά και πτωχά παιδάκια απο ορθόδοξες χώρες και να φιλοξενούνται εις διάφορες κατασκηνώσεις τα οποία επισκεπτόμεθα δωρίζοντας τους ιματισμό,υποδήματα,σχολικά είδη και διάφορα αναμνηστικά,αγωνιζόμενοι να τους δημιουργήσουμε άριστες εντυπώσεις διά να γίνονται αργότερα πρεσβευτές και απόστολοι των ελληνικών θέσεων και απόψεων απο την θέση οπού θα έχει το καθένα είς το μέλλον.


Όλα τα ακίνητα μου, 17 γήπεδα εις περίοπτες θέσεις της Αττικής, συνολικής εκτάσεως 100 στρεμμάτων, τα έχω δωρίσει εις το Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών, το οποίον συνέστησα το έτος 1997, και το οποίο ασχολείται κυρίως με τις πνευματικές δραστηριότητες, ως π.χ.
εκδίδει το περιοδικόν ,,Φωτεινή Γραμμή,, έχει δημιουργήσει την δυναμική ιστοσελίδα www.fotgrammi.gr, έχει επενδύσει άνω των 2,5 δις δραχμών εις τα έργα εις μνήμην Αγίου Νέου Οσιομάρτυρος Παύλου του εξ Αροανίας Καλαβρύτων, όπου είχε έλθει και ο τ. πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος και είχε μείνει έκπληκτος και διηρωτάτο ,,ανθρώπινο ή θείο χέρι τα έχει κατασκευάσει αυτά,,.

Κάθε χρόνο βραβεύομε ήρωας αρετής, ευπρέπειας, καρτερίας, ήθους, και ευποιίας, δια να δημιουργώνται πρότυπα δια τας επερχομένας γενεάς και να μη επιπλέουν και βασιλεύουν μόνον οι ,,φελλοί,, οι παλακίδες, οι ανώμαλοι, οι ,,πατριάρχες,, της διαπλοκής και οι αετονύχηδες.

Όλα αυτά τα κάνομε χωρίς την παραμικράν ενίσχυσιν απο το Κράτος, κρατικούς φορείς, Εκκλησίαν κ.λπ. αλλά μόνον με ελάχιστους εθελοντάς και την ενίσχυσιν ευλαβών και πτωχών βιοπαλαιστών.

Θα ηδυνάμεθα να είχαμε αποδώσει χιλιαπλάσια, αν δεν παραγκωνιζόμεθα και αν είχαμε χρηστόν Κράτος δικαίου και οι ιθύνοντες παρείχον και εις εμάς ισονομίαν. Προφανώς η φωνή μας δεν τους αρέσει και δια τούτο μας παραγκωνίζουν επι 12 ετίαν συστηματικώς και μας εμπαίζουν αναισχύντως. Εμείς αγωνιζόμεθα να επαινώμε το καλόν οπονθεδήποτε και αν προέρχεται και να στηλιτεύομε το κακό αδιακρίτως χωρίς να λασπολογούμε.

Μελετώντες την ιστορίαν μας αντικειμενικώς εσυνειδητοποιήσαμε επιτακτικήν την ανάγκην να πραγματοποιήσωμε την ιεράν παρακαταθήκην των προγόνων μας της εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Δηλαδή την προσευχήν του θρυλικού Γέρου του Μοριά και των άλλων ηρώων εις τον Θεόν, να τους αξιώση να αποτινάξουν τον βαρύτατον τουρκικό-μωαμεθανικό ζυγό, και μετά την απελευθέρωσιν να έκτιζαν Ναόν εις το όνομα του Σωτήρος Χριστού, ως μνημείον ευγνωμοσύνης, δοξολογίας, ευχαριστίας και λατρείας εις τον Σωτήρα Χριστόν. Αυτήν την θερμήν προσευχήν των ευλαβών προγόνων μας την υιοθέτησε ομόφωνα η 4η Εθνοσυνέλευσις τον Ιούλιον του 1829 με το Η΄ Ψήφισμα της και ο ανεπανάληπτος Εθνάρχης, ευλαβής και ενσυνείδητος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας έθεσεν την υπογραφήν του. Μας κατέλαβον ρίγη και μεγίστη στενοχωρία, διότι παρήλθον 180 έτη και το αμαρτωλόν κατεστημένον και η Εκκλησία, ενώ εσπατάλησαν εκατοντάδες τρισεκατομμύρια Ευρώ δια εκμαυλιστικά θεάματα και άλλα ευτελή έργα και άχρηστες προμήθειες, δεν συνειδητοποίησαν την ανάγκη πραγματοποιήσεως της παρακαταθήκης των προγόνων μας.

Προς τούτο επιστρατεύσαμε φίλους και συστήσαμε το ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ το 2008 (αριθμ. Αποφ. Πρωτοδικείου 3079/2008) με σκοπόν την πραγματοποίησιν του Τάματος του Έθνους.
Βάσει της κειμένης Νομοθεσίας εν ζωή ο Ιδρυτής και δωρητής ενός Ιδρύματος δύναται να επεκτείνη τους σκοπούς του Ιδρύματος. Προς τούτο το Δ.Σ. του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών έλαβε τις ομόφωνες αποφάσεις ως τα Πρακτικά υπ’ αριθμ 40/23.5.2007 και 64/21.12.2010, οι οποίες έγιναν και Συμβολαιογραφικές Πράξεις 24685/9.8.2008 και 28903/17.5.2011 του Συμβολαιογράφου Αθηνων Κων/νου Κωνσταντίνου.
2. Πως αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι πολιτιακές,θρησκευτικές,οι όποιες άλλες εμπλεκόμενες αρχές το ενδεχόμενο αυτό, της πραγμάτωσης επιτέλους ενός τόσο μεγαλεπίβολου σχεδίου όπως το "τάμα του έθνους".


Μετά την έγκρισιν απο το Πρωτοδικείον Αθηνων του Σωματείου μας ,ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, εθέσαμε με πληθώρα άρθρων μας εις το Περιoδικόν μας ,,Φωτεινή Γραμμή,, και εις την ιστοσελίδα μας www.fotgrammi.gr εις ,ημερησία διάταξιν,, την διαφώτισιν των πάντων αναφορικώς με το Τάμα του Έθνους, διότι άρχοντες και αρχόμενοι, λαός και δυστυχώς και πολλοί των κληρικών μας ελησμόνησαν αυτήν την ιεράν παρακαταθήκην. Η συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνον των αρχόντων και του λαού αλλά, δυστυχώς, και της θρησκευτικής ηγεσίας εταύτιζαν ή και ερμήνευαν την ιεράν υπόσχεσιν των ηρώων της εθνικής μας Παλιγγενεσίας, ως ,,Τάμα Παπαδοπούλου,,3.Η ενασχόληση της επταετίας με το ζήτημα είναι γνωστό πως αμαυρωσε την υπόθεση του τάματος,έχετε πληροφορίες σχετικώς με την τύχη των συγκεντρωθέντων τότε χρημάτων απο μεταπολιτεύσεως τουλάχιστον και εντέυθεν και ποιές οι αντιδράσεις του απλού λαού, τι εισπράτετε ως κοινό αίσθημα τόσο ανάμεσα των λαικών εδώ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όταν ομιλείτε περί αυτού ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗΑπηυδήσαμε να τονίζωμε εις τους πάντας, ότι εμείς ουδεμία σχέσιν είχαμε, έχομε και επιθυμούμε να έχωμε με την τότε ανεπιτυχή προσπάθειαν. Ετονίσαμε και τονίζομε πρός πάσαν κατεύθυνσιν, ότι είναι μέγιστον αίσχος εις την Πολιτείαν και την Εκκλησίαν επι 37 ολόκληρα έτη μετά την μεταπολίτευσιν που δεν ενδιαφέρθησαν να μάθουν:

α) πόσα χρήματα πραγματικά συνεκεντρώθησαν τότε απο μίαν Επιτροπήν του τότε καθεστώτος (άλλοι μας λέγουν ότι είχαν κατατεθή εις την Τράπεζαν της Ελλάδος 600.000.000 δραχμές, άλλοι ότι ήταν εις το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων 900.000.000 και άλλοι εις την Εθνικήν Τράπεζα 500.000.000)
β) τι έγιναν τα εν λόγω χρήματα (εμείς ακούσαμε ότι με τα εν λόγω χρήματα έχουν γίνει απαλλοτριώσεις εις το Αττικό Άλσος και οδοί προσπελάσεως, ότι ο κάθε άετονύχης καταπατητής του οικισμού ,,Γεώργιος Παπανδρέου,, έλαβε 50.000 δραχμές από την 7ετίαν των στρατιωτικών για να εγκαταλείψουν τα οικήματα των εις τας καταπατηθείσας δημοσίας-κρατικάς εκτάσεις του Αττικού Άλσους και να αγοράσουν διαμερίσματα και ότι, ενώ έλαβον τα εν λόγω χρήματα και αγόρασαν διαμερίσματα, επέστρεψαν και συνεχίζουν να το ,,παίζουν,, καταπατητές.).
Προφανώς τα υπόλοιπα ποσά, μεγίστης αξίας τότε, τα έφαγαν τα μετά την μεταπολίτευσιν κυβερνήσαντα κόμματα, δια τούτο κανείς των δεν ενδιαφέρεται να γνωστοποιηθή η αλήθεια και να δοθούν τα ονόματα των σφετεριστών του ιερού τούτου χρήματος εις την δημοσιότητα, δια να πληροφορηθή ο φιλότιμος ελληνικός λαός, ποία καθάρματα έφαγαν το ιερόν χρήμα.

Αυτοί οι ψευδοδημοκράτες δεν επιτρέπεται να το παίζουν ως προστάται της ηθικής και της εντιμότητος και να εγκαλούν εμάς και την Εκκλησίαν ως καταχραστάς του ιερού χρήματος, διότι τα εν λόγω χρήματα δεν τα διεχειρισθημεν ούτε εμείς ούτε η Εκκλησία αλλά η Επιτροπή της τότε κυβερνώσης περιόδου.

Εμείς τονίζομεν κατά κόρον, ότι όχι μόνον από το αμαρτωλόν κράτος δεν ζητούμε χρήματα, αλλά ούτε καν και απ'αυτήν την Εκκλησίαν, μάλιστα δε ούτε το πιθανόν εναπομείναν ποσόν της 7 ετίας των στρατιωτικών. Αν η μικρή ,,μαγιά,, του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών-του Σωματείου Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους αξιοποιηθή καταλλήλως με απόλυτον διαφάνειαν, τότε οι Πανέλληνες ίσως και οι Φιλέλληνες ανά την Υφήλιον θα σπεύσουν να μας συνδράμουν παντοιοτρόπως και γεναίως δια να πραγματοποιηθή το μεγαλεπήβολον τούτον έργον, από το οποίον θα τρώγουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες τουλάχιστον επι μίαν 10 ετίαν τόν ,,άρτον τον επιούσιον,,.

Πραγματοποιημένου δε του μεγαλεπηβόλου και κολισσιαίου τούτου έργου, θα τονωθή το κατατρωθέν ηθικόν σθένος των Ελλήνων, θα συμβάλλη εις την ανόρθωσιν της ελληνικής οικονομίας και θα αναπτυχθή τεράστιο ρεύμα ποιοτικού τουρισμού. Όχι μόνον οι Πανέλληνες αλλά και όλοι οι ευλαβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Υφηλίου και οι Φιλέλληνες θα σπεύδουν να έρχωνται εις τη Ελλάδα δια να θαυμάζουν και προσκηνούν το μεγαλεπήβολον και κολοσσιαίον τούτο έργον του νεωτέρω Ελληνισμού .

Όλες οι ομόδοξες χώρες εις εποχήν μεγίστης πενίας, σχεδόν αμέσως μετά την πτώσιν του σιδηρού παραπετάσματος, επραγματοποίησαν το Τάμα των:

α) Η Ρωσία επανοικοδόμησεν τον Ναόν του Σωτήρος Χριστού εἰς την Μόσχαν, τον οποίον είχαν γκρεμίσει οι Μπολσεβίκοι.

β) Οι Σέρβοι, παρ'όλον που επένοντο και οι πάντες τους εκεραυνοβολούσαν και ισοπέδωναν τα πάντα, εν τούτοις οικοδόμησαν τον μεγαλύτερον και μεγαλοπρεπέστατον Ναόν των Βαλκανίων, τον Άγιον Σάββαν.

γ) Οι Γεωργιανοί, που ακόμη πένονται, οικοδόμησαν εις την Τιφλίδα τον μεγαλοπρεπή Ναόν της Αγίας Τριάδος.

Ομοίως και οι Πολωνοί, Βούλγαροι κ.λπ

Με τις δεκάδες ομιλίες μας και γραφόμενα μας εις τα περιοδικά μας ,,Φωτεινή Γραμμή,, και την ιστοσελίδα μας, άρχισαν δειλά-δειλά κλήρος και λαός και τινές των αρχόντων να αφυπνίζωνται και να επικροτούν την πραγματοποίησιν της ιερας υποσχέσεως των ηρώων της εθνικής μας παλιγγενεσίας, η οποία ουδεμίαν σχέσιν έχει με την προσπάθειαν των στρατιωτικών τέλος της δεκαετίας του 1960 και αρχάς της δεκαετίας του 1970 και να συμφωνούν με την πραγματοποίησιν του Τάματος του Έθνους.

Και οι Πανέλληνες του εξωτερικού είναι θερμότεροι των Ελλήνων της μητροπολιτικής Ελλάδος.4. Ποιά η τοποθέτηση σας σχετικώς με το ενδεχόμενο το οποίο μοιάζει πολυ κοντά μετά και την ψήφιση του σε νόμο του νεοελληνικού κράτους,το θέμα της πραγματοποίησης μουσουλμανικού τεμένους και μάλιστα σε χώρο του δημοσίου,θεωρείτε πως υπάρχει σχεδιάσμός περί αφεληνισμού της χώρας και προσπάθεια κατάπτωσης των υπαρχόντων εθνικών συμβολισμών μέσω της ενθνοκοινωνικής αλλοιώσεως ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τα σχέδια των καταχθονίων σκοτεινών δυνάμεων είναι να αποχριστιανοποιήσουν και να αφελληνίσουν τους Έλληνας δια να δύνανται ανεμποδίστως να δημιουργήσουν την παγκόσμιον διακυβέρνησιν δηλαδή να έχουν ως υποχείρια των όλους τους λαούς της γής.

Επειδή αυτό δεν ήτο δυνατόν να το επιτύχουν οι ίδιοι απ’ ευθείας ευρίσκουν διαφόρους Έλληνας, οι οποίοι έχουν λίαν εύκαμπτον την σπονδυλικήν στήλην της ηθικής, της πίστεως, της εντιμότητος, του ήθους, του χαρακτήρος και της φιλοπατρίας, και αυτούς τους προβάλλουν και επιβάλλουν παντοιοτρόπως. Αυτά τα δοτά ανθρωπάκια γίνονται συνήθως ,,βασιλικότεροι του βασιλέως και παπικότεροι του πάπα,, και ενεργούν ως γενίτσαροι του πνεύματος, καθιστάμενοι απειράκις περισσότερον επικίνδυνοι των γενίτσαρων της ξιφολόγχης. Εκπαιδεύονται καταλλήλως να γίνωνται δημαγωγοί, να υπερθεματίζουν δήθεν δια τα δίκαια αιτήματα των λαϊκών μαζών, δια να τας συσπειρώνουν γύρω από τας κομματικάς πεποιθήσεις εκάστου και να δύνανται να πραγματοποιούν απολύτως τα καταχθόνια σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων. Αυτά που υπόσχονται αυτά τα ανθρωπάκια δεν τα κάνουν και αυτά που κάνουν δεν τά λέγουν.

Δια των μαζικών μέσων Ενημερώσεως, τα οποία ανήκουν, ως επί το πλείστον, εις χείρας οργάνων των σκοτεινών δυνάμεων, εκμαυλίζονται οι άνθρωποι αφαντάστως και τοιουτοτρόπως οι εκάστοτε κυβερνώντες κατορθώνουν να θέτουν βραδυφλεγείς δυναμίτιδες εις τα θεμέλια των αιωνίων αρχών της φυλής μας, δηλαδή της θρησκείας, της οικογενείας και της πατρίδος.

Ενώ οι ήρωες της εθνικής μας παλιγγενεσίας έκαναν τα κορμιά των ,,κόσκινα,, δια να ανατινάξουν τον βαρύτατον και ανυπόφορον μωαμεθανικόν ζυγόν, τα δοτά ανθρωπάκια:

ήρον το ,,casus belli,, με την Αλβανίαν, χωρίς την παραμικράν αμοιβαίαν εκδούλευσιν της Αλβανίας, έστω δια τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών μας,

κόπτονται δια την πάση θυσία είσοδον της Τουρκίας εις την Ηνωμένην Ευρώπην,

καθ’ ήν στιγμήν η Τουρκία συνεχίζει:

να μη σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα,

να μας προκαλεί καθημερινώς με υπερπτήσεις εξοπλισμένων αεροπλάνων μέχρι έξω από την Λάρισσαν, το Σούνιον και λοιπά,

να μη αναγνωρίζη το Διεθνές Δίκαιον,

να μη αναγνωρίζη την Δημοκρατίαν της Κύπρου,

να μη τηρή το Διεθνές Δίκαιον με το να μας εισάγη χιλιάδες λαθρομετανάστες ημερησίως. Τοιουτοτρόπως η Ελλάς κατήντησε να έχη πολλαπλάσιους μωαμεθανούς από ό,τι οι πρόγονοι μας με απερίγραπτες θυσίες εξεδίωξαν.

Εις την ιστοσελίδα μας, έχομε αναρτήσει, ότι οι αλλόφυλοι εισβολείς-λαθρομετανάστες κοστίζουν εις την Ελλάδα σχεδόν 50 δις εκατομμύρια Ευρώ ετησίως, δηλαδή όσα υπολογίζουν να εισπράξουν ξεπουλώντας όσο-όσο αεροδρόμια, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Ταχυδρομικόν Ταμιευτήριον και λοιπές κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Αυτούς τους αλλόφυλους επιδρομείς τους νομιμοποιούν, τους ελληνοποιούν χάριν άγρας ψήφων και φροντίζουν δυστυχώς να τους κτίσουν και με χρήματα του βαρύτατα φορολογουμένου ελληνικού λαού και μωαμεθανικόν τέμενος, δηλαδή ,,βιομηχανία καμικάζι,, όπως αναλυτικώς αναφέραμε προσφάτως και εις την δυναμικήν ιστοσελίδα μας www.fotgrammi.gr, και μάλιστα εις βάσιν του Πολεμικού μας Ναυτικού, δίπλα εις στάσιν μετρό, καθ’ήν στιγμήν μάλιστα υπάρχουν ήδη άπειρα τζαμιά.

Εάν μερικοί Έλληνες έχουν θάρρος και παρρησίαν και τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν δια την αφόρητον κατάστασιν, που μας δημιουργούν αυτά τα δυστυχισμένα φανατικά μωαμεθανικά πλάσματα, η συστηματική οργανωμένη ενορχηστρωμένη επίθεσις από το κατεστημένο είναι πανέτοιμη παντοιοτρόπως να υπερασπίζεται αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα και να αποκαλή τους έχοντας εθνικήν και οικογενειακήν συνείδησιν Έλληνας ως φανατικούς, εθνικιστάς, ρατσιστάς, φασίστας κ.λπ., κ.λπ. ευτελείς χαρακτηρισμούς.

Δηλαδή εγίναμε ξένοι εις τον τόπον μας. Μέχρι πού ο κ. Καμίνης έδωσε εντολή εις τον Ραδιοφωνικό Σταθμόν του Δήμου, να μη αναφέρουν το ,,Χριστός Ανέστη,, δια να μη προσβάλουν τους ,,συμπολίτας,, μας μουσουλμάνους.Πού καταντήσαμε!

Αν είχαν ίχνος εθνικής ευσυνειδησίας οι ιθύνοντες, θα επωφελούντο της ευκαιρίας της μεγίστης οικονομικής κρίσεως και θα έδιωχναν τους αλλοφύλους εισβολείς εις τας χώρας των, εις την Τουρκίαν, που συστηματικώς μάς τους ,,φόρτωσε,, ή και σε όσους Ευρωπαίους κόπτονται δι’αυτούς. Τώρα έχουν την αναισχυντίαν, δια να μας τους ,,τσιμεντώσουν,, και να μετατρέψουν την Ορθόδοξον Ελλάδα μας εις μία πολυπληθισμικήν, πολυθρησκευτικήν, πολυπολιτισμικήν χώραν και τα τοιαύτα. Έτσι εφαρμόζεται το σχέδιο Ερντογάν ,,να εξισλαμίσουμε την Ευρώπη δια των γεννήσεων,,

Μέχρι πρό τινος εύρισκαν κάποιο μεροκάματο και οι λαθρομετανάστες και η κατάστασις κάπως υποφέρετο. Τώρα αυξανομένης της οικονομικής κρίσεως, της ανεργίας και των επακολούθων, θα μας καταληστεύουν, θα μας ,,κατακερατώνουν,, και θα μας χύνουν ολίγη βενζίνη εις το κεφάλι και θα μας κάνουν παρανάλωμα για να χάνωνται τα ίχνη των, οπότε οι ελληνόπαιδες θα εξεγερθούν υπερ των αιωνίων αρχών της φυλής μας και θα έχωμε οδομαχίας. Μη γένοιτο!


5. Ποιός θεωρείτε πως θα πρέπει να είναι ο ρόλος της εκκλησίας της Ελλάδος στο ζήτημα του τάματος και ποίες οι εξελίξεις εάν υπάρχουν επί αυτού του θέματος όσον άφορα την εκκλησία,επίσης ποιά ήταν η υποδοχή τούτου του μεγαλεπίβολου οράματος απο τον κλήρο εν γένει ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όπως ανωτέρω ανεφέραμε, οι περισσότεροι των Ελλήνων αγνοούσαν ή συνέχεον το Τάμα του Έθνους με την ατυχή προσπάθειαν των στρατιωτικών της 7 ετίας. Συν τω χρόνω όμως διεφωτίσθησαν και αφυπνίσθησαν πολλοί των λαϊκών και κληρικών και ήδη οι περισσότεροι Αρχιερείς γραπτώς και προφορικώς τάσσονται υπέρ της πραγματοποιήσεως του Τάματος του Έθνους.

Δια να επιτευχθή όμως τούτο, δεν επιτρέπεται να συμπεριφερθούμε ωσάν επαίτες αλλά να απαιτήσωμε από την Πολιτείαν όχι μόνον να μη μας εμποδίση με χιλιάδες προφάσεις εν αμαρτίαις, αλλά απεναντίας να συνδράμη παντοιοτρόπως το Σωματείον ,,Οι φίλοι του Τάματος του Έθνους,, και το Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών εις την εκπλήρωσιν του μεγαλεπηβόλου και κολοσσιαίου τούτου έργου, διότι αυτό είναι ηθική υποχρέωσις της ελληνικής Πολιτείας και Εκκλησίας.

Προς τούτο η διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την τελευταίαν αυτής Συνεδρίασιν (17 Αυγούστου 2011) πρέπει να αναγράψη το σπουδαιότατον τούτο θέμα ως πρώτον και κύριον θέμα δια την Συνέλευσιν της Ιεραρχίας Οκτωβρίου 2011, διότι πολύ φοβούμεθα, ότι θα παρέλθουν οι ώρες και οι ημέρες με πληθώραν άλλων θεμάτων, και εμμέσως θα πρυτανεύση ο αντικείμενος ημών δια περαιτέρω αναβολάς.

Όλα τα άλλα θέματα έχουν ενσκήψει τα τελευταία έτη ή έστω τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ το Τάμα του Έθνους έχει καταφέρει ο χαιρέκακος αντικείμενος ημών να το διαιωνίση σχεδόν 200 ολόκληρα έτη.

Η περασμένη ηλικία μας και η επισφαλής υγεία μας δεν γνωρίζομε πόσον θα μας επιτρέψουν να ζήσωμε περαιτέρω. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν και οι Άγιοι Αρχιερείς το ,,ιδού νυν καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού νυν ημέρα σωτηρίας,, που σοσιαλιστές το έχουν εκλαϊκεύσει στο ,,εδώ και τώρα,,. Επ’ουδενί λόγω επιτρέπεται να εφαρμοσθή το γραφικό ,,οι υιοί του αιώνος τούτου φρονιμότεροι των υιών του φωτός,,. Διαφορετικά, πολύ φοβούμεθα, ότι και αυτή η προσπάθεια θα μετατραπή ως ένα τάμα εις το Τάμα του Έθνους.

Ὀλα τα μέλη του Σωματείου μας καθώς και του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών έχομε τονίσει επανειλημμένως, ότι δεν έχομε την παραμικράν ιδιοτέλειαν. Επιθυμούμε να διαθέσωμε τα πάντα και να γίνωμε ολοκαύτωμα δια την πραγματοποιήσιν του Τάματος του Έθνους, συνεργαζόμενοι μετά της Εκκλησίας και της Πολιτείας και επιθυμούμε να παραδώσωμε τα κλειδιά εις την Ιεραρχίαν, τους Προέδρους Δημοκρατίας, Κυβερνήσεως, Βουλής, Δικαστηρίων, Ακαδημίας, Στρατιωτικήν Ηγεσίαν, Περιφερειάρχην, Δήμαρχον και λοιπούς ιθύνοντας χωρίς κάν να αναφερθή το όνομά μας και να παραμείνωμε ως άγνωστοι στρατιώται. Όλοι οι άλλοι εθελοντές, αν το επιθυμούν, ας αναφερθή το όνομά των.
Εις την ιστοσελίδα μας έχομε αναπτύξει δια ποίους λόγους ουδείς επιτρέπεται να διορίζεται και να αμείβεται. Όλοι να εκλέγωνται και από τους εκλεγομενους
να κληρώνωνται τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής κ.λπ., δια να αποφευχθή επιτέλους η συνήθης σπατάλη και η ιδιοτέλεια.6. Τι απλά θεωρείτε πως θα συμβεί σχετικά με την υπόθεση,θα παραπεμφθεί για μία ακόμη φορά στις ελληνικές καλένδες ως ένα ακόμη πρόβλημα αναζητούντος λύση απο των επερχόμενων γεννεών ή μήπως διαβλέπετε κάποιο, έστω αμυδρό φώς στο τούνελ της χαοτικής καταστάσεως στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό έθνος,γενικότερα ποιές οι εκτιμήσεις σας για το εγγύς και το απώτερο μέλλον για τον τόπο ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εξ όλων των ανωτέρω, συμπεραίνεται ότι το θέμα του Τάματος του Έθνους ευρίσκεται πραγματικώς εις κρισιμοτάτη καμπή. Τολμώμε να πούμε ότι αν δεν γίνη τώρα δεν πρόκειται να γίνη ποτέ και ο καθένας μας ας αναλογισθή τις ευθύνες του, δια να μη είμεθα αναπολόγητοι εν εκείνη τη ημέρα δια την νωθρότητά μας και την αδιαφορίαν μας.

Επίσης η ζύμωσις, πού έχει γίνει τον τελευταίο καιρό, πρέπει να ολοκληρωθή δια να πραγματοποιηθή το Τάμα του Έθνους.

Εις τον καθένα από εμάς εναπόκειται.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος εις το εμπεριστατωμένον έγγραφόν του απο 25 Μαρτίου 2011 προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδον τονίζει ότι εις τους χαλεπούς καιρούς πού ζώμε, ακόμη και αν δεν είχαμε την εθνική κληρονομιά των ηρώων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, θα έπρεπε να δημιουργήσωμε ένα νέο ,,Τάμα,, και να το υλοποιήσωμε, δια να αναπτερωθή το κατατρωθέν ηθικόν σθένος των Ελλήνων και την 25ην Μαρτίου του 2021 να τελεσθούν τα εγκαίνια.

Αμήν γένοιτο!


Εφόσον σας ευχαριστήσω απο καρδιάς για τις παραπάνω διατυπωμένες θέσεις σας οι οποίες θεωρώ πως απειχούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού,να τονίσω πως οφείλουν όλοι και οταν λέω όλοι σημαίνει πραγματικά ΟΛΟΙ ,κλήρος και λαικοί,μικροί και μεγάλοι,αρμόδιοι και λιγότερο αρμόδιοι να ενημερωθούν περί του ζητήματος και εφόσον το κάνουν σωστά, να αναλάβει επιτέλους ο καθείς εξ ημών τις απο της ιστορίας βαριές του ευθύνες.διότι οτι και αν περνά ετούτος ο λαός το οφείλει στην φυγόπονο του στάση για βασικά θέματα της ζωής,λόγω της απομάκρυνσης του απο τις πραγματικά ουσιαστικές αξίες,την απαξίωση του πνευματικού κόσμου και την τάση να πιθηκίζει και να μιμείται τα άσχημα συνηθέστερα των θετικών του διπλανού του,ας σταματήσουμε δε να αναζητούμε εχθρούς έξω απο τον κακό μας εαυτό και ας φροντίσουμε πρκειμένου να μην καταστούμε αφορμή δυστυχιών και τροχοπέδη για τις επερχόμενες γεννιές των Ελλήνων νομίζοντας πως τίποτε δεν υπήρξε και πως τίποτε δεν θα υπάρξει πρίν και μετά απο εμάς,ενώ να προσθέσω πως σποτελεί πλέον όνειδος για τον καθέναν, η μή πραγματοποιήση του τάματος,διότι αν κάποιος εξ ημών κάνει ένα τάμα για προσωπική του υπόθεση και δεν το πραγματοποιήσει το φέρει βαρέως εάν έχει την συνείδηση,πόσο μάλλον εάν τούτο ισχύει για ένα ολόκληρο έθνος,τούτο λοιπόν αναζητείται,η συνείδησις ενός ολόκληρου λαού που θα του επιτρέψει να ξεφύγει απο την πορεία που κάποιοι σχεδιάζουν για αυτόν,όμως με την σύμφωνη αν και θέλω να πιστεύω ακούσια γνώμη του.

Η ΕΛΛΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥΣ.ΤΟ "ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΔΩΘΕΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

Όσο για εκέινους που "φροντίζουν" το μέλλον μας χωρίς εμάς και σχεδιάζουν επί χάρτου την καταστροφή μας, να είπω πως εκείνος που θα πρέπει να υπογράψει εκείνο το χαρτί δεν έχει μιλήσει ακόμη.
Καλή Παναγιά είς όλο τον ευλαβή Ελληνικό λαό, είθε η μητέρα όλων να πρεσβεύει πάντοτε υπέρ των σωμάτων και ψυχών και πάντοτε ο Θεός μέθ΄ημών,ενώ για όποιον θα ήθελε να συνδράμει παντοιοτρόπως στην κοινή προσπάθεια περί του τάματος,να ενημερώσω πως το τηλέφωνο του Ιδρύματος είναι το 210-32 54 321-3 καθώς και για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες διαδυκτιακώς μπορούν να τις βρούν στην σελίδα www.fotgrammi.gr

"Άγιοι μαρτυρήσαντες και ήρωες του τόπου
εβγάτε απο τους τάφους σας να δείτε το κατάντι
πόσο πολύ πιό χαμηλά φτάνει η ζωή τ΄ανθρώπου
σαν ζεί χωρίς ιδανικά μές της ζωής τ΄αγνάντι
" - Νικηφόρος ΒυζαντινόςΜετά τιμής
Πάνος Χατζηγεωργιάδης
(Υπογράφων ως Νικηφόρος Βυζαντινός)
Μουσικοσυνθέτης,Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος
http://iperalitheias.blogspot.com/Δεν υπάρχουν σχόλια: