ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΑΛΛΙΩΣ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"Το παρόν άρθρο δημοσιευθέν στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" στο φύλλο της 25/9/2011

Του Πάνου Χατζηγεωργιάδη

Σαν παραμύθι απο τις χίλιες και μία νύχτες εξ ανατολής,σαν κεραυνός εν αιθρία ή καλύτερα σαν ηλιαχτίδα μέσα στην μαυρίλα της καταιγίδας του Δ.Ν.Τ. και των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα το τελευταίο διάστημα,έπεσε η είδηση την οποία έφερε στο φώς ο γνωστός και έγκριτος δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τόσο μέσα απο τον διαδυκτιακό τόπο www.zougla.gr όσο και μέσα απο τις ραδιοφώνικές του εκπομπές,σχετικά με το ζήτημα των μετοχών της λεγόμενης "Τράπεζας της Ανατολής" ή αλλιώς "Banque d’ Orient",μίας τράπεζας η οποία και ιδρύθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα απο την "Εθνική τράπεζα της Ελλάδος" (τα εισαγωγικά είναι για πολλούς λόγους) προκειμένου να καλύψει τις περιοχές της Θεσσαλονίκης,της Σμύρνης αλλά και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
Η τράπεζα αυτή στα 1932 εξαγοράζεται απο την Εθνική και συγχωνεύεται,ενώ σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο ακολουθεί την διαδικασία της εκκαθάρισης η οποία όμως δεν ολοκληρώνεται ποτέ,ενώ αργότερα και περνώντας τα χρόνια,η εκπρόσωποι της "Εθνικής" ισχυρίζονται πως η αξία των μετοχών της εν λόγω τράπεζας ισούται με το μηδέν,κάτι όμως το οποίο θα ίσχυε ενδεχομένως στην περίπτωση που οι μετοχές ήταν σε χρήμα,τουναντίον όμως αυτές ήταν σε χρυσό και μάλιστα με εγγυητή της ίδια την τράπεζα της Γαλλίας.
Όσοι δέ απο τους μετόχους ζητούν να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους, παίρνουν την απάντηση πως οι μετοχές αυτές δεν αξίζουν τίποτα πλέον (τίς οίδε με ποιό σκεπτικό) και έτσι το θέμα ξεχνιέται εώς την ημέρα που οι οικογένεια του Αρτέμη Σώρρα προσεγγίζει τους ανθρώπους της "Εθνικής" εμφανίζοντας σαράντα τον αριθμό μετοχές της εν λόγω "τράπεζας της Ανατολής", ενώ συγχρόνως οι εκπρόσωποι της "Εθνικής",ουδέποτε κάνουν την παραμικρή αναφορά πως οι μετοχές ήταν σε χρυσό.
Η οικογένεια Σώρρα παρά τα προβλήματα και την αρνητική στάση της "Εθνικής",προχωρά στην εκτίμηση των εν λόγω αξιογράφων με την πολύτιμη βοήθεια του έγκριτου καθηγητή Θεόδωρου Καρυώτη ο οποίος κατέχει την θέση του Καθηγήτη οικονομικών διδάσκωντας μακροοικονομία,διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά στο πανεπιστήμιο του Maryland των ΗΠΑ και ο οποίος έχει ήδη τοποθετηθεί εμπεριστατωμένα στο θέμα της ΑΟΖ,ενώ η εκτίμηση του σε σχέση με τις μετοχές είναι πέρα απο κάθε φαντασία και αγγίζει το ποσό των 670 ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΗ,ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του ποσού προς ρευστοποίηση μόνο ως προς τις μετοχές της οικογένειας Σώρρα, στα 30 τρίς ευρώ !!!.
Τον Απρίλιο δέ του 2010, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο λόγω της στάσης της "Εθνικής" η οποία κατόπιν συζητήσεων και αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων αλλάζει γραμμή πλεύσης κατά 360 μοίρες και ενώ ισχυρίζονταν πως οι εν λόγω μετοχές δεν αξίζουν τίποτε,αντιπροτείνει ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ύψους 1,5 δίς ευρώ για δέκα μετοχές,ενώ οι δικαιούχοι αιφνιδιάζονται στο άκουσμα των εκπροσώπων της τράπεζας πως επιθυμούσαν το συμφωνηθεν ποσό να καταβληθεί μέσω κάποιας "περίεργης" διαδρομής προς αποφυγή της ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ εξόφλησης μέσω της "Εθνικής",ενδεχομένως προκειμένου να αποφύγουν και άλλες παρόμοιου χαρακτήρα αιτήσεις ρευστοσποίησης.
Μέχρι τώρα κάποιος λοιπόν θα αναρωτηθεί εύλογα "Καλά και τι μας νοιάζει όλο αυτό ;" όμως το όλο ζήτημα έχει και την ανάλογη συνέχεια η οποία αφορά την πατρίδα μας,διότι οι δικαιούχοι κατόπιν όλων αυτών των εξελίξεων,αρνούνται κατηγορηματικά την διευθέτηση της υπόθεσης κατά αυτόν τον τρόπο,και προχωρούν στην ίδρυση της μή κερδοσκοπικής εταιρίας "E.N.D." (Ellas Never Die - Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει) με πρόεδρο τον γνωστό επίσης καρδιολόγο στην Νέα Υόρκη κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη και αντιπρόεδρο τον κ. Καρυώτη,δωρίζοντας τέσσερεις μετοχές της "Τράπεζας της ανατολής" στην εν λόγω μή κερδοσκοπική εταιρία,ενώ ταυτόχρονα προχωρούν στην κατάθεση δήλωσης φόρου δωρεάς στην Γ΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών (Αρ.πρωτοκ.20459/25-08-2011) με σαφή στόχο την έκδοση διπλότυπου είσπραξης του φόρου δωρεάς - ο οποίος για τις ΜΚΟ ανέρχεται σε 0.5% - και την παραπομπή του θέματος στο υπουργείο οικονομικών.

Το σκεπτικό και ο στόχος της "END" είναι πλέον ξεκάθαρο,οι τέσσερεις αυτές μετοχές της "Banque d’ Orient",επαρκούν για την αποπληρωμή του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ αλλά και του ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Κατόπιν όλων αυτών των κινήσεων πραγματοποίηθηκε και η επίδοση του εξώδικου σε σχέση με την "Εθνική",τόσο στον πρωθυπουργό Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ όσο και στον πρόεδρο της Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ,αλλά και στον διοικητή της τράπεζας της "Εθνικής" Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ενώ για το παρόν είναι σαφώς ενημερωμένος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπήρξε Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ μέχρι τώρα,ενώ η "Εθνική" προέβη στην έκδοση ανακοίνωσης την 21η τρέχοντος, η οποία και υποστηρίζει πως η διαδικασία εκκαθάρισης για την "Τράπεζα της Ανατολής" ολοκληρώθήκε τον Δεκέμβριο του 1936,κάτι το οποίο δεν φαίνεται να ισχύει μίας και πάλι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μέσα απο την σελίδα www.zougla.gr φέρνει στο φώς έγγραφα των ετών 1939 και 1940 τα οποία και αποδυκνείουν πως τουλάχιστον μέχρι και το 1940 η διαδικασία εκκαθάρισης δεν είχε για κάποιον άγνωστο λόγο ολοκληρωθεί.
Να συμπληρώσω επίσης πως σε τηλεφωνική επαφή που είχα προσωπικά με τον κ. Γιαβή,εν αποστρατία αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας και εκπρόσωπο της μή κερδοσκοπικής εταιρίας "E.N.D." στην Ελλάδα,αναμένονται εξελίξεις μέσα στην ερχόμενη εβομάδα,οι οποίες ενδεχομένως να αποκαλύψουν τον ρόλο αρκετών τόσο στο γιατί η χώρα παρεσύρθη στην δίνη του ΔΝΤ αλλά και γενικότερα,μιάς και το θέμα δεν άπτεται μόνο όσον αφορά το μέγα εθνικό ζήτημα της χρεωκοπίας της πατρίδας,αλλά ίσως έχει να κάνει και με "προβλήματα διαχείρησης" των κεφαλαίων της "τράπεζας της Ανατολής" τα οποία χάθηκαν ως διά μαγείας,έπεται συνέχεια το μόνο σίγουρο...

Για περισσότερες πληροφορίες,το ιστορικό της υπόθεσης καθώς και όλα τα στοιχεία μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της μή κερδοσκοπικής εταιρίας "E.N.D." στην διεύθυνση www.ellasneverdie.org

* πηγή - www.zougla.gr


Πάνος Χατζηγεωργιάδης
Μουσικοσυνθέτης,Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια απλή ερώτηση: Γιατί τότε η οικογένεια Σώρρα δεν απευθύνεται στην "εγγυήτρια" των μετοχών αυτών Γαλλία, και στον κ. Σαρκοζί αυτοπροσώπως?

Οχι τίποτε άλλο, αλλά για να πάρουμε σε αντιστάθμισμα και κανένα πολεμικό παπόρι, καθώς κάποιοι γνωστοί "κύκλοι" του εσωτερικού ασχολούνται σήμερα με "¨μετοχές" (και "ομόλογα" θα προσέθετα εγώ) την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι μας έχουν πάρει (επιεικώς) τα ...στρίνγκ στην Α. Μεσόγειο.

Α ρε Κουντουριώτη, που είσαι να δεις τα εγγόνια και τα δισέγγονά σου! Θα είχες ήδη πολιτογραφηθεί Ισραηλινός ή Παλαιστίνιος καμικάζι!