ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Η ΚΡΙΣΗ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΩΠΑΙΝΕΙ


Το παρόν άρθρο δημοσιευθέν στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" στο φύλλο της 12/11/2011.


Αν και απεχθάνομαι την συνθηματολογία διότι μου θυμίζει καταστάσεις παλαιοκομματισμού αλλά και πολυκομματισμού με πρωτοστάτες το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ,καμιά φορά ένα σύνθημα είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος προκειμένου να εκφράσεις την ανησυχία σου για τα τεκτενόμενα αλλά και να καταστείς αντιληπτός απο τον καθένα.
Και πως να μην είσαι ανήσυχος όταν επί ημέρες καλλιεργείται ένα κλίμα περαιτέρω αβεβαιότητος πέρα απο την φοβερή οικονομική δυστοκία για το μέλλον αυτού του τόπου και δυστυχέστατα με "πρώτους αγρότες" τους ίδιους τους συνυπεύθυνους του δικομματισμού επί δεκαετίες για το κατάντημα της χώρας,την κατάλυση των θεσμών,εξουσίων ακόμη και την συνταγματική παραβίαση.
Και τούτο είναι κάτι που οφείλει να σε στεναχωρεί ακόμη περισσότερο διότι η αυτοαποκαλούμενη ως κατήντησε διατηρώντας μόνο το όνομα πλέον και εκ του αποτελέσματος αχρηστεμένη "δημοκρατία" αλλά και η μητέρα της η μεταπολίτευση,έγιναν στο όνομα της συνταγματικής νομιμότητος η οποία παραβιάζεται και βιάζεται παρα φύσιν καθημερινώς σε τέτοιο σημείο ώστε δεν κάνει καμία αίσθηση πλέον τουλάχιστον στο μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού το οποίο ασχολείται με τα της ζωής και μόνον χειροκροτώντας με το κεφάλι παραγεμισμένο με φρούδες ελπίδες για το μέλλον και κατόπιν υπομένοντας τους λαοπλάνους,μέχρι του επόμενου.
Η μεταπολίτευση υποτίθεται έγινε με βάση το σύνθημα ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εκ των οποίων τίποτε δεν υφίσταται πλέον, έγινε διότι η επανάσταση της 21ης Απριλίου έίχε καταλύσει κάθε όριο νομιμότητος,εκεί πάτησαν οι καθοδηγητές του συστήματος προκειμένου να περάσουν τα σκοτεινά σχέδια τους περί αφελληνισμού και διαπόμπευσης του ελληνικού έθνους μέσα στην κοινωνία των εθνών και το επέτυχαν τούτο αχρηστεύοντας τις υγιείς δυνάμεις του τόπου είτε μέσω της λιδορείας περί "φασιστών",είτε μέσω της απορρόφησης τους μέσω μηχανισμών του πολιτικού και πελατιακού συστήματος.
Εφόσον λοιπόν καθησύχασαν αυτόν τον λαό με την ψευδοευμάρια με δανεικά και αχρήστευσαν τους υγειώς σκεπτόμενους πετώντας τους στο περιθώριο και αντικαθιστώντας τις διαθέσιμες πολιτικές επιλογές του, απο ανθρώπους της δικής τους επιλογής,τους οποίους ελέγχουν παντοιοτρόπως,εφόσον κατέστρεψαν την αγροτική παραγωγή και την τεχνική εκπαιδευση στην χώρα ρίχνωντας την πατρίδα στον "εύκολο" δρόμο των δανεικών,πρόσφεραν σε αυτόν τον λαό τον πεινασμένο για λευτεριά και ψωμί το ψευδεπίγραφο όνειρο της δήθεν δημοκρατίας απαξιώνοντας συνάμα όποιον πραγματικά κυβέρνησε αυτόν τον τόπο με εθνικό φρόνιμα,κατήντησαν δε, τους ανθρώπους μικρούς και κοντόφθαλμους ως προς το μέλλον αλλά και ως προς τις προσωπικές τους ανάγκες αποτρέποντας τους απο το να βλέπουν σε βάθος και γύρω τους πέραν απο τον μικρόκοσμο που οι ίδιοι τους δημιούργησαν και τον ονόμασαν "ζωή" και "επιτυχία".
Η δέ ψήφος, για την οποία χύθηκε τόσο αίμα προτού καταντήσει κληρονομικό και "ελέω ηλικίας" χάρισμα πεταμένο σε έναν ανέτοιμο λαό,καθίσταται πλέον οχι ως δικαίωμα άσκησης πολιτικών δικαιωμάτων που πηγάζουν απο μια δημοκρατική διαδικασία και παρέμβασης του πολίτη στα πράγματα της χώρας,αλλά μετεξελίχθηκε σε μια απλή μετάθεση των ευθυνών του καθενός εξ ημών στους διάφορους "εθνοσωτήρες" λιμοκοντόρους καλοντυμένους,οι οποίοι εφόσον υφαρπάξουν την ψήφο νομιμοποιούνται στο να επιβάλλουν τις εντολές που τους εδόθησαν εκ των εμπνευστών όλου αυτού του κυκεώνα και της λαίλαπας του διεθνισμού.

Σχετικώς με την πολιτική κρίση η οποία διέρχεται ο τόπος επί μακρόν με επιστέγασμα το γεγονός της αναποφασιστικότητας σε σχέση με τον διορισμό της νέας κυβέρνησης, θεωρώ πως πρόκειται για μια ακόμη στημένη διαδικασία,έχοντας διαμορφώσει άποψη για το τι συμβαίνει,γιατί παίχτηκε το χαρτί του δημοψηφίσματος και σε ποίον έγινε δώρο, εκτός πιά και αν πέντε ψυχές δεν μπορούν να ομονοήσουν για το καλό της πατρίδας μας έστω και της πολυπολιτισμικής όπως την κατήντησαν,η κρίση αυτή θα έπρεπε να κάνει τους πραγματικούς υπαίτιους να κοκκινίζουν απο ντροπή αλλά ουδείς εξ αυτών φαίνεται να συγκινείται απο το σημερινό μας χάλι και δεν φαίνεται να κάνει πίσω στις όποιες κόκκινες,μπλέ,πράσινες μικροκομματικές γραμμές τις οποίες δήθεν έχει θέσει ως απαράβατες,τα ονόματα ουδεμία σημασία έχουν εφόσον δεν αλλάξουν οι πολιτικές.


ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ κύριοι ουδείς αναντικατάστατος πέραν της χώρας των προγόνων μου.


Οι δέ εκλογές θα είχαν νόημα μόνον εάν η κυβέρνηση που θα προέκυπτε θα προετίθετο να αλλάξει την πορεία της χώρας κατά 360 μοίρες,εκλογές "καινούριων" προσώπων δεν οφελούν τον τόπο παρά μόνον τους ίδιους καθώς και τον πολιτικό μικρόκοσμο τους,όποιος δέ, θέλει να βοηθήσει ειλικρινώς την κοινή προσπάθεια, μπορεί να το κάνει και ως απλός στρατιώτης,ήδη ετονίσθει πως τα χαράτσια αποτελούν πλέον "νόμο του κράτους" και πως η "Ελλάς θα τιμήσει την υπογραφή της",δεν υπάρχει ΟΥΔΕΙΣ λόγος να "τιμήσει" περαιτέρω την υπογραφή της διότι πρόλαβαν άλλοι για αυτό...
Το σύστημα λοιπόν οχι μόνον σωπαίνει σε σχέση με την κρίση αλλά φαίνεται πως την επιδιώκει κιόλας με απώτερο σκοπό να βυθίσει στο πένθος και την μαυρίλα αυτόν τον λαό μην αφήνωντας του την παραμικρή ελπίδα ανάκαμψης, ο οποίος όμως δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του,το τέρας Μερκοζί δέ,βρυχάται αγριεμένο δείχνοντας τα δόντια του προς όλους,αποκαλύπτωντας τον ρόλο του ως ένα ακόμη παρακλάδι του διεθνισμού και της παγκοσμοιοποιήσης,το οποίο αντικατέστησε μέσα σε λίγα χρόνια την χίμμαιρα περί δήθεν ευρωπαικής ένωσης φανερώνοντας το πραγματικό του πρόσωπο,το τέρας του άλλου Δρ Φρανκεστάιν-Διεθνισμού,το τέρας Μερκοζί, το εκτρέφουμε εμείς μέσω της ανοχής μας για τα πράγματα και την ψευδοδημοκρατία, αλλά και επείδη οι τρομερές φωνές του φτάνουν στα αυτιά μας ως θελκτικό τραγούδι των σειρήνων μέσω των παραμορφωτικών φίλτρων του πολιτικού-πελατιακού συστήματος αλλά και των έτερων φερεφώνων του ακροβολισμένων εις διαφόρους τομείς της δημοσίας ζωής.
Ένα είναι το σίγουρο,πως οι υπογραφές έπεσαν και πως το σχέδιο πρέπει να εφαρμοσθεί κατα γράμμα,με ή χωρίς τους αρμοδίους διαχειριστές παρόντες,ενώ το πλέον επικύνδινο και απεχθές, είναι πως τούτος ο λαός δεν δείχνει την παραμικρή δίάθεση να αλλάξει, διότι το να είσαι έλληνας δεν κληρονομείται αλλα θα πρέπει να αποδυκνείεται καθημερινώς στον στοίβο της ζωής,ας μάθουμε να συναναστρεφόμαστε με καλύτερους μας,ας ξαναγίνουμε Έλληνες ξανανίώνοντας αυτο το υπερβατικό δέσιμο αναμεταξύ ημών και τον προγόνων μας και κατόπιν θα μπορούμε να ομιλήσουμε εκ νέου για πραγματική δημοκρατία και ελευθερία,Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΔΩΘΕΙ ΩΣ ΕΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...


Μετά τιμής
Πάνος Χατζηγεωργιάδης
Μουσικοσυνθέτης,Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος

1 σχόλιο:

dimitrios είπε...

ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΕΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙ ΕΕ ΚΑΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΩΛΟ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΟΥ fucking "city" του Λονδινου! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ fucking παπαπροδοτες και πουλημενα τομαρια που φιλανε ακομα αμερικανικο κωλο και περνουν εντολες ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΕ, ετσι εχουν και οι αλλες χωρες - ΕΙΔΙΚΑ Η Γερμανια και πανο απ ολες ΤΟ ΔΗΘΕΝ "ηνωμενο fucking βασιλειο" με πουστηδες σαν και αυτο το fucking μαλακα!!!

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ" ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ"!!!!
Η fucking ΤΡΑΠΕΖΕΣ και πουτανο "ΑΓΟΡΕΣ" προσπαθώντας να στηρίξουν - ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ - ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!!

Για θυμηθείτε καλα. Η "κριση" αρχισε οταν οι Κινεζοι - και αλλοι - αρχισαν να ξεφορτωνουν δολαρια και να επενδύουν κυριος στο Ευρω - ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΗΣΜΑ αντι το δολαριο!
ΑΜΕΣΟΣ ΜΕΤΑ "κτυπιετε" το Ευρω μεσω του "αδυναμου κρικου" και το "ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ" του fucking jeffrey και τα "spreads" του fucking παπαπουσταντινου!
ΤΥΧΑΙΟ;;; Δεν νομιζω....

Σε λιγο θα δειτε τι "νεα" θα βγουν και απο τα χρηματιστήριο-τραπεζο μπουρδελα των ΗΠΑ και βρετανια... οπως για τα "τοξικα" 700 ΤΡΙΣ!!!!!!!!!!! derivatives και "τοξικα" CDS, CDOs - μαζι με ολες τις αλλες πονζι-καζινο φουσκες!!! Για τα μηστικα 7.7 ΤΡΙΣ δολαρια που η πουτανο FED εχει δωσει στης αμερικανικες τραπεζες - και πιος ξερει ποσα εχουν παρει η βρετανικες, γερμανικες και αλλες!

Για αυτο ολες οι πουστο "οικονομικες σελιδες" και ΜΜΕ - μαζι με τις πουτανο "αγορες" - εχουν λυσσαξει γιατι δεν τους κανει το χατηρι η ΕΚΤ να εκτυπωσει και να συμπληρωσει οσα Ευρω χρειαζονται για να σωσει τα τομαρια τους !

ΔΕΙΤΕ ΣΕΛΙΔΑ 131!!!
http://sanders.senate.gov/imo/media/doc/GAO%20Fed%20Investigation.pdf

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ - ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ!
http://www.youtube.com/watch?v=7NbVp37bri8&feature=related

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ...
http://www.youtube.com/watch?v=IcMPa7pBiQQ&feature=related