ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΠΑΤΕΡΑ ;
Του Πάνου Χατζηγεωργιάδη
Μέλος ένωσης μουσικοσυνθετών Αγγλίας
Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος
Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ
Σήμερα 4η Αυγούστου του σωτήριου έτους 2012,οι δολοφονίες Ελλήνων έχουν γίνει τόσο καθημερινό φαινόμενο όσο και οι αυτοκτονίες που δεν συγκινούν πλέον κανέναν στην ουσία,η εγκληματικότις χεράκι χεράκι με την φτώχεια,την εξαθλίωση και το χειρότερο την έλλειψη εθνικού οράματος,προσανατολισμού και κατ επέκτασιν στόχων του έθνους,οι ένοπλες δυνάμεις ξέφραγο αμπέλι,και ποιός μίλησε για ασφάλεια,παιδεία και υγεία,το πολύ πολύ να υπολειτουργεί λίγο η εφορία που ξεζουμίζει πάντοτε τον φτωχό λαό και αυτόν που δεν μπορεί να ξεφύγει και ποτέ τα μεγάλα συμφέροντα που χρηματοδοτούν το εώς μυελού οστέων πολιτικό σύστημα.


Η Ελλάδα εκτός απο σκουπιδοντενεκές της υφηλίου έχει καταντήσει και ένας τεράστιος οίκος ανοχής όπου και ο τελευταίος των τελευταίων μπορεί να κάνει οτι θέλει χωρίς την παραμικρή συνέπεια,οι εθνικές προκλήσεις απο παντού και οι προδοσία οργιάζει εφόσον οι αρμόδιοι παραμένουν αδρανείς ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ, διότι είτε αδυνατούν να τα βάλουν με όσους πρέπει,είτε βρίσκονται εκεί ακριβώς προκειμένου να παραμένουν αδρανείς.


Ο στρουθοκαμηλισμός μας το κάτι άλλο,η ψευδοευμάρια ετελείωσε και το ξεμπρόστιασμα του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος δεν έχει τέλος,μα ποιός δίνει σημασία σε όλα αυτά την στιγμή που πρέπει να βγάλεις την επόμενη ημέρα και να ανταπεξέλθεις στα τόσα έξοδα,την στιγμή που πρέπει να παλεύεις κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί στα συσσήτια και που στοιβάζεις την ψυχή σου ανάμεσα σε τόσες άλλες δυστυχισμένες και αποπροσανατολισμένες ψυχές που έχασαν τον δρόμο που ανεβάζει τον άνθρωπο εκεί που του αρμόζει.

Η ΨΕΥΔΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΕΙΔΕΧΘΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΔεν είμαι μεταξικός,δεξιός,αριστερός ή κεντρώος,είμαι εχέφρων πολίτης ο οποίος έχει μάθει παρά τα τόσα εμπόδια να ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ,απεχθάνεται την αδικία και επιζητά πάντα το αρμόζον και το σωστό και τούτο το χάλι που αναγκαστικώς διαβιούμε δεν διαθέτει ίχνος δικαιοσύνης,εκτρέφωντας τον φιλοτομαρισμό και την απέχθεια για το καλό του συνόλου,οχι κύριοι δεν θα πάρω.


Χρειαζόμαστε νέα οράματα για να ξαναξεκινήσουμε και πάλι την ανοδική μας πορεία,όταν δεν έχεις ιδέα το που πάς λογικό είναι να μην ξέρεις το τι κάνεις,πάντως ένα είναι το μόνο σίγουρο πως δεν έχει πλέον κανέναν λόγο να χαίρεται και να χαμογελά αυτός ο κόσμος πατέρα...
1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πάνο
Συμφωνώ απόλυτα με τα λόγια που έγραψες, έχοντας μόνο μια μικρή ένσταση. Γιατί δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να χαμογελάει αυτός ο κόσμος; Είναι γνωστό πως η Ελλάδα, αν όχι ο κόσμος όλος βρίσκονται σε μια από τις πιο σκοτεινές τους ώρες. Όμως αν θεωρήσουμε πως οι εθνικοί προδότες είναι ο εχθρός και εμείς οι αντιστάτες, είναι ένας λόγος παραπάνω να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Όχι για να συνεχίσουμε να υπομένουμε, αυτό θα ήταν στρουθοκαμηλισμός σκέτος-αλλά για να αντισταθούμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αν όχι όλοι μαζί. Αν παραιτηθείς απ'την ελπίδα, αν πιστέψεις πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να χαμογελάς-και δεν μιλάω για εσένα ειδικά αλλά για τον οποιονδήποτε-τότε ο εχθρός έχει ήδη νικήσει.