ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Συνέντευξη Πάνου Χατζηγεωργιάδη στην "Ελεύθερη Ώρα¨ - Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι μόνο πνευματικόν !

Συνέντευξη την οποία και παρεχώρησα στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπό την λογοτεχνική μου ιδιότητα και επί τη ευκαιρία της παρουσίασης της πρώτης μου ποιητικής συλλογής με υπέρτιτλο ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.Συνέντευξη του Πάνου Χατζηγεωργιάδη
Μέλος ένωσης μουσικοσυνθετών και πνευματικών δημιουργών  Αγγλίας
Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος
στον συνεργάτη της εφημερίδας μας

Ο Πάνος Χατζηγεωργιάδης, είναι ένα πρόσωπο το οποίο έχει φιλοξενηθεί  πολλές φορές απο τις σελίδες της εφημερίδας μας, κατά βάσιν μουσικοσυνθέτης ασχολούμενος με την λογοτεχνία, δημοσιογραφεί  ως παράπλευρη δραστηριότητα αναφορικά με τα προβλήματα του τόπου, σε μία προσπάθεια να εντοπίσει και να καταδείξει και προς τους άλλους συνέλληνες,  τις πραγματικές αιτίες για οτι συμβαίνει γύρω μας. 


     Σήμερα με την ευκαιρία της παρουσίασης της πρώτης του ποιητικής συλλογής  απο τις εκδόσεις  «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» , με υπέριτλο «Απο το Εγώ στην αιωνιότητα»  μας μιλά υπό την  λογοτεχνική του ιδιότητα, τόσο για το  συγκεκριμένο έργο, όσο και για την σημερινή κατάσταση στην πατρίδα μας.


κ. Χατζηγεωργιάδη, σας ευχαριστώ για την σημερινή μας συζήτηση. Ποιά η άποψη σας ως λογοτέχνη και πνευματικού ανθρώπου , σχετικά με οτι συμβαίνει στην Ελλάδα της κρίσης του 2015.

Αγαπητέ, σας ευχαριστώ και γώ με την σειρά μου για την εξαιρετική τιμή του να συνομιλώ μαζί σας, μέσα απο τις πάντα φιλόξενες σελίδες της εφημερίδας σας. Η σημερινή κατάσταση στην χώρα, δεν είναι παρά η απόληξη μιάς σαπισμένης μεταπολιτευτικής δράσης του πολιτικού συστήματος, ένα σύστημα το οποίον κατήντησε το δίπολο πολίτη και πολιτικού εντελώς αρρωστημένο και χώρισε τον λαό διαμέσω της κομματοκρατίας, η οποία τεχνιέντως  επιβλήθηκε ελέω μιάς κακής δημοκρατίας. Μιάς κατάστασης την οποίαν ονομάζω , κατάσταση «ελεγχόμενης ασυδοσίας», η οποία ενώ μοιάζει χαώδης, στην ουσία ετούτο το φαινομενικό χάος δεν αποτελεί παρά σχέδιον αποσυντονισμού της κοινής γνώμης και εκτροπής της προσοχής της, στα πλέον επουσιώδη.
Το βλέπετε παντού γύρω πως ουδείς ασχολείται με την ουσία των πραγμάτων, όλα τα κόμματα του υπάρχοντος πολιτικού χάρτη έχουν στην ατζέντα τους μόνον τα όσα αφορούν την οικονομία και κανείς δεν ασχολείται με τίποτε άλλο πέρα απο το πως η Ελλάς θα ζητιανέψει υπό καλύτερους όρους απο τους δανειστές – επιβήτορες, οι οποίοι ασελγούν στο σώμα της πατρίδος μας επί εκατονταετίες τουλάχιστον και απο εθνεγερσίας και εντεύθεν το μόνο σίγουρο.


Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ώστε τα πράγματα να αλλάξουν, είναι η κατάσταση αναστρέψιμη κατά την προσωπική σας άποψη ; 

Ορθή ερώτησις  διότι δεν θα πρέπει μόνον να μένουμε στις απλές διαπιστώσεις περί του τι συμβαίνει γύρω μας, αλλά και να εισηγούμαστε προτάσεις εξόδου απο την κρίση και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί στον κοινωνικό ιστό. Η κρίση καταρχάς είναι τεχνητή, κάποιοι απλώς έκλεισαν  τις στρόφιγγες της ρευστότητος των τραπεζών και έτσι μιά οικονομία η οποία βασίζονταν επί δεκαετίες στις τράπεζες και την ανακύκλωση του χρήματος απο την δεξιά στην αριστερή τσέπη των ίδιων αφεντικών και οχι στην δημιουργία χρήματος,  δικαιολογημένως τώρα ασφυκτιά. Όταν δε, κρίνουν πως η ώρα θα έλθει πάλι, τότε με την ίδια ευκολία θα ξανανοίξουν αυτές τις στρόφιγγές και θα ονοματίσουν  αυτό  το φαινόμενο ως «ανάπτυξη και επάνοδο της ελληνικής οικονομίας». Το πρόβλημα μας, το βασικό μας πρόβλημα όμως για κακή τύχη όλων δεν είναι το οικονομικόν, αυτό είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Το πρόβλημα μας αγαπητέ μου είναι κυρίως αξιακόν, πνευματικόν και πρόβλημα πολιτιστικόν. Είναι κυρίως πρόβλημα νοοτροπιών οι οποίες προέρχονται διαμέσω της ημιτελούς εθνικής μας επαναστάσεως η οποία δεν ακολουθήθηκε απο την αντίστοιχη της κοινωνική, με αποτέλεσμα η Ελλάς να διέρχεται συνεχώς μιάν κρίση ταυτότητας και να υποφέρει απο ξενομανία, ραγιαδισμό και τάση υποτέλειας έναντι των ξένων. Ο λαός μας δεν έμαθε ποτέ την ιστορία του, έτσι δεν μπορεί να εκτιμήσει την γη του, την θεωρεί ως το τελευταίο που μπορεί να αξίζει και αυτό το εκμμεταλεύονται στο έπακρον οι ξένοι εισβολείς υπό την οποιαδήποτε μορφή, είτε των κοστουμαρισμένων δυτικών, είτε των απλών λαθροεισβολέων τους οποίους ας μην ξεχνά ποτέ κανείς πως κάποιος τους φέρνει και ποτέ δεν έρχονται μόνοι. Το οτι βρίσκονται εδώ είναι αποκλειστικώς ζήτημα πολιτικής βούλησης. Υπάρχει λόγος που έρχονται βαθύτερος της οικονομικής εξαθλίωσης, σε μιά χώρα με διαλύμένη παραγωγή ετούτη η καραμέλα δεν μπορεί να ισχύει. Ο λόγος της εισβολής είναι καθαρά προς την πλήρη προσπάθεια αποσάρθρωσης του εναπομείναντος γηγενούς πληθυσμού εκ των οποίων ακόμη λιγότεροι αιθάνονται Έλληνες. Εν ολίγοις εάν και εφόσον δεν αυτοκριθούμε, θα καταστραφούμε.  Επανελληνισμός ή Θάνατος όπως έχω τονίσει παλιότερα και διαμέσω της αρθρογραφίας μου, της δημοσιευμένης απο της εφημερίδος σας.


Πρόσφατα εκδόσατε την πρώτη σας ποιητική συλλογή με υπέρτιτλο «Απο το Εγώ στην αιωνιότητα» . Πείτε μας δύο λόγια για το συγκεκριμένο έργο.

Ευχαριστώ. Το έργο αυτό, αποτελεί συγκεντρωτικό πόνημα των τελευταίων ετών για εμένα. Είναι μία προσπάθεια καταγγελίας και ένα σύγχρονο «κατηγορώ» εκφρασμένο μέσα απο ποιητικές στροφές και στίχους. Έχει ως υπέρτιτλο το «Απο το Εγώ στην αιωνιότητα¨ και  αποτελείται απο πενήντα τρία έμμετρα ποίήματα μου χωρισμένα σε δύο θεματικές, τα πατριδοκεντρικής φύσης με τίτλο «Η Σπορά» και τα αντίστοιχα κοινωνικά με τίτλο «Κομμάτια της ψυχής». Στην έκδοση επίσης συμπεριλαμβάνονται τριάντα περίπου ρητά τα οποία την διανθίζουν ανάμεσα στους στίχους, αλλά και ένας μικρός θεατρικός μονόλογος αφιερωμένος στην αδικοχαμένη μας ηθοποιό του Εθνικού θεάτρου Ελένη Παπαδάκη, η οποία εκτελείται απο τις ορδές του ΚΚΕ, την «φημισμένη» Ο.Π.Λ.Α. κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών του 1944. Την έκδοση προλογίζει ο υποψήφιος δήμαρχος θεσσαλονίκης στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές, κ. Γιάννης Κουριαννίδης, ενώ μικρό προλογικό σημείωμα έχει συντάξει προσωπικά και ο μεγάλος μας ηθοποιός κ. Κώστας Πρέκκας,άνθρωποι τους οποίους ευχαριστώ αμφότερους για τον χρόνο, την διάθεση και την εξαιρετική τιμή που μου έκαναν, να αναφερθούν στο έργο μου αυτό.
  Με την ευκαιρία, το προσεχές Σάββατο 23 Μαίου και ώρα 8μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου αυτού στο χώρο του πολιτιστικού πολύκεντρου του δήμου Ηρακλείου Αττικής «Ηλέκτρα Αποστόλου» επί των οδών Κουντουριώτου 18 και Νεότητος, πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου Αττικής.
Είστε άπαντες προσκεκλημένοι, ποίηση μου θα απαγγείλει ο μεγάλος μας ηθοποιός κ. Κώστας Πρέκκας αλλά και οι ηθοποιοί  του θιάσου του στο θέατρο «ΣΚΑΛΑ», Ευάγγελος Πυρινής καθώς και η δ. Αικατερίνη Πυρινή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ένωσης ποντίων Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής, τιμώντας τις ρίζες και την καταγωγή μου όντας μέλος της ενώσεως.

Επίσης αυτή την εβδομάδα μαθαίνω πως έχετε κάποια εκδήλωση αναφορικά με τον Περικλή Γιαννόπουλο, τον πατέρα του ελληνικού εθνικισμού. Εάν θέλετε παρακαλώ αναφερθείτε και σε αυτό το γεγονός, ώστε να το γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας.

Τι να πεί κανείς για τον Περικλή Γιαννόπουλο. Απο που να ξεκινήσει και που να τελειώσει κανείς με αυτόν τον υμνητή της Ελληνικής ζωής και της καλλαισθησίας, μία εκ τις σημαντικότερες προσωπικότητες των περασμένων αιώνων και ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων.  Πρός τιμήν του και οφείλω να το αναφέρω εδώ, Ο πολιτικός φορέας «Πατριωτικός Σύνδεσμος», με τον γενικό του γραμματέα κ. Ησαία Κωνσταντινίδη αλλά και πολλούς άλλους εξαιρετικούς συναντιλήπτορες, ο μοναδικός πολιτικός φορέας ο οποίος αναφέρεται σήμερα σε ατζέντα πέρα απο τα οικονομικά και φτάνει στην ουσία των πραγμάτων μιλώντας για το δημογραφικόν πρόβλημα αλλά και για την γεωπολιτική θέση της χώρας όπως την κατήντησαν εν μέσω τόσων άλλων θεμάτων τα οποία ΟΥΔΕΙΣ άλλος θίγει έστω και για τα μάτια του κόσμου, είχε την ευγενή καλοσύνη να με προσκαλέσει ως κεντρικό ομιλητή αναφορικά με την δράση, τις ιδέες και την προσωπικότητα του Γιαννόπουλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για όποιον θα ήθελε να είναι παρών την προσεχή Πέμπτη 21 Μαίου στις 8μ,μ, στην αίθουσα των Ελλήνων οικολόγων, η οποία και βρίσκεται επί της οδού Αιόλου 102, στον ημιόροφο. Ο Γιαννόπουλος ως μέγας φυσιολάτρης βάσισε την κοσμοθεώρηση του στην Ελληνική γη, την ερωτεύτηκε περισσότερο απο τους γύρω του και στο τέλος εκείνη στοργικά τον αγκάλιασε εκείνο το βροχερό πρωινό της 8ης Απριλίου του 1910. Ο Γιαννόπουλος δεν είναι γκρεμιστής απλός, είναι ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ. Η εκδήλωση δεν έχει μουσειακό χαρακτήρα ούτε και γίνεται χάριν μνημοσύνου, είμεθα λαός μνημοσύνων άλλως τε και αυτό θα πρέπει να σταματήσει.Είναι ένα απο τα βασικά μας λάθη ως κοινωνία. Γίνεται προκειμένου να έλθουμε όλοι σε επαφή με κάποιες ιδέες τις οποίες μας έχουν τεχνιέντως αποκρύψει προκειμένου να μας περάσουν ως κόσμο και μοναδική επιλογή τον κόσμο που βλέπουμε σήμερα γύρω. ΟΧΙ κύριοι. Λύσεις υπάρχουν και θα βρεθούν μόνον εάν οχι απλώς διαβάσουμε αλλά αν μελετήσουμε και ενστερνιστούμε, τις φωνές του παρελθόντος κόσμου και είναι πολλοί τους οποίους θα αναγκαστώ ένεκα της σημερινής καταστάσεως, να σηκώσω απο τον τάφο μέσω της γραφίδος και του λόγου, ώστε να παραδειγματίσουν τον νεοέλληνα και να του δείξουν το φώς και την πραγματική λύση για την κρίση. Είστε άπαντες προσκεκλημένοι επίσης σε τούτη την αξιέπαινη πρωτοβουλία του «Πατριωτικού Συνδέσμου» και προσωπικά του Δρ. Ησαία Κωνσταντινίδη οποίος παλεύει καθαρά και τίμια τον καλόν αγώνα για την ουσιαστική συνειδησιακή κυρίως απελευθέρωση του Έλληνα.

κ. Χατζηγεωργιάδη ευχαριστώ για τον χρόνο σας, αναφερθείτε εσείς ως ένα τελευταίο σχόλιο σε οτι θεωρείτε πως πρέπει.

Δεν υπάρχει «Ευρωπαική προοπτική». Η λύση θα έλθει απο την Ελληνική επαρχία χωρίς «δανεικά με χωρίς ιδανικά» αλλά με πίστη βαθιά στις δικές μας δυνάμεις. Σταματήστε να αναζητάτε εχθρούς, ο χειρότερος εχθρός του Ελληνισμού, είναι ο Νεοελληνισμός. Σας ευχαριστώ, καλήν αντάμωση τόσο την Πέμπτη όσο και το Σάββατο που μας έρχονται στις 21 και 23 του Μαίου αντίιστοιχα και καλόν αγώνα. Καλή λευτεριά.
1 σχόλιο:

ΤΜ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ/ " είπε...

Εὖγε Πᾶνο! Βρίσκεσαι σέ καλό μονοπᾶτι καί πραγματικά σέ καμαρώνω γιά τις ἐπιλογές σου.
Δέν θά μπορέσω νά παρευρεθῶ στήν παρουσίασή σου, δυστυχῶς, ἀλλά μιά ἀφιέρωσή σου προσδοκῶ ὅτι θά μοῦ κρατήσης!
Μέ φιλικούς καί συναγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Δημήτριος Α. Ζαφείρης, ὁ Φρυκτωρός