ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Οι Έλληνες πατριώτες, τίμησαν την θυσία του Εθνομάρτυρος Παύλου Μελά


Ο υπογράφων ετούτο το ιστολόγιο, στην εκδήλωση μνήμης Παύλου Μελά την τετάρτη 14 Οκτ.


Του Πάνου Χατζηγεωργιάδη
Μουσικοσυνθέτης, Λογοτέχνης
και Δημοσιογράφος

 Την τετάρτη 14 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά η εκδήλωση μνήμης στην θυσία του Εθνομάρτυρος Παύλου Μελά.

Με ικανοποιητική προσέλευση κόσμου παρά τις γνωστές συνθήκες και πλήρη απουσία του επίσημου κράτους για ακόμη μια φορά, οι Έλληνες πατριώτες διαμέσω της πρωτοβουλίας της επιτροπής "Μνήμης και τιμής Παύλου Μελά", η οποία απο το 2003 τιμά ανελειπώς την μνήμη της θυσίας του, συγκεντρώθηκαν ευλαβικά στο σημείο της τέως πλατείας Ρηγίλης, η οποία με ενέργειες της επιτροπής έχει μετονομασθεί πλέον σε πλατεία Παύλου Μελά.
Στο τέλος της εκδήλωσης και της κατάθεσης στεφάνου, άπαντες έψαλαν τον Εθνικό ύμνο. Το μήνυμα της θυσίας του Μελά σήμερα, σε καιρούς αξιακής και πνευματικής παρακμής, καθίσταται επιτακτικότερο απο ποτέ.
Ο Παύλος Μελάς, το σύμβολο του ανθρώπου ο οποίος αποφασίζει να θυσιαστεί εκουσίως για το σύνολο υπερβαίνοντας την πεπερασμένη ύπαρξη ενός την οποία καταθέτει στον βωμό του κοινού καλού, το "ενωτικόν πνεύμα" προς την επίτευξη μιάς μεγάλης κοινής ιδέας, ας είναι πάντοτε το μήνυμα το οποίο θα πρέπει να αποκομίζει κάποιος απο τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τόσο τον Παύλο Μελά, όσο και όσους ανώνυμα έπεσαν για τούτον τον μεγάλο κοινό σκοπό.
Αθάνατος !

Δεν υπάρχουν σχόλια: