ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Οι δημοκράτες βλάπτουν σοβαρά την δημοκρατία.

Του Πάνου Χατζηγεωργιάδη *


Ορμώμενος απο τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου της Θεσσαλονίκης, οφείλω ορισμένες αναγκαίες διαπιστώσεις Το Σάββατο που μας πέρασε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα βρεθεί στον χώρο της εκδήλωσης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπου θα συμβούν τα όσα και ο τελευταίος στην επικράτεια γνωρίζει και δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ περαιτέρω.
Δεν θα ήθελα να μείνω στο συμβάν αυτό το ίδιο. Ο εγκλωβισμός σε κάτι τέτοιο είναι μια παγίδα. Ήθελα να δώσω μια γενικότερη εικόνα της πολιτικής κατάστασης σήμερα. Ο τόπος βρίσκεται σε όλα τα επίππεδα στο ναδίρ. Ένα ναδίρ που έχει πολύ ακόμη δρόμο προς τα κάτω να διανύσει δυστυχώς εκ του αποτελέσματος κρίνοντας. Ανομία επικρατεί παντού και η ιδιότυπη ασυλία για συγκεκριμένες ομάδες έναντι ενός ήδη εξαιρετικά καταπιεσμένου κονωνικού συνόλου, έχει φέρει και δυστυχώς ίσως φέρει ακόμη χειρότερα αποτελέσματα.

Το ζήτημα μας δεν είναι απλώς το να σχολιάσει κανείς την επικαιρότητα και να συζητήσει για κάποιο συμβάν. Το πρόβλημα μας είναι πως σχεδόν πάντα κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Και εν προκειμένω το δάσος είναι η γενικότερη αδιέξοδη κατάσταση, η έλλειψη παντελώς προοπτικής, η οικονομική ασφυξία, η γενικότερη κατήφια και οτι άλλο μας έχει προσφέρει αφειδώς αυτή η πολιτική, κοινωνική, οικονομική κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων που δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά σε άλλα μνημόνια και δεσμεύσεις εθνικές μαζί με υποχωρήσεις παντού.

Το “δημοκρατικό τόξο”, κραδαίνοντας πάντα το βέλος του “φασισμού” είναι πάντοτε έτοιμο στο να χτυπήσει κάθε φωνή η οποία δείχνει να πηγαίνει αντίθετα με τις επιβουλές όσων σχεδιάζουν πράγματα για εμάς δίχως εμάς. Κανείς εξ αυτών οι οποίοι δημιούργησαν αυτό το αδιέξοδο δεν σκέπτεται ούτε για ένα λεπτό το τεράστιο μερίδιο της ευθύνης μιάς καταχρηστικής δημοκρατίας που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Έφεραν στην χώρα την ασυδοσία, ευτέλισαν κάθε έννοια έθνους, πατρίδας, πίστης στον Θεό και οικογένειας και έχουν και το θράσος αυτοί οι ίδιοι οι δήθεν δημοκράτες, να μιλούν για άνοδο της “ακροδεξιάς”, του “φασισμού” και του Ευρωσκεπτικισμού μέσα σε μια Ευρωπαική ένωση που μόνον ένωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Κατήντησαν την δημοκρατία, συνώνυμο της ατιμωρησίας. Διέλυσαν κάθε έννοια νομιμότητας και δικαίου. Ναι είναι οι ίδιοι οι δήθεν δημοκράτες που ξεχείλωσαν κάθε έννοια της δημοκρατίας και ωθούν την νεοελληνική κοινωνία, μια κοινωνία που υποφέρει απο τα όσα δεινά έφεραν στον τόπο οι “δημοκράτες” προς τον απολυταρχισμό ως “τελική λύση” για το πρόβλημα που επαναλαμβάνω οι ίδιοι δημιούργησαν με αυτή την ατιμωρησία παντού αλλά και την κατά το δοκούν τιμωρία όσων τολμούν να εκφράσουν την αντίθετη άποψη και μόνον.

Φοβούμαι (και τούτο ας εκληφθεί ως πολιτικό σχόλιο) πως αυτή η αστική δημοκρατία κάνει κακό στην πραγματική δημοκρατία και πως ίσως κάποτε θα αναζητήσει προκειμένου να διασωθεί, την ασφάλεια του απολυταρχισμού ώστε να προστατέψει το αμαρτωλό πολιτικό της προσωπικό και πλήρωμα σε ένα καράβι το οποίο ακυβέρνητο βαδίζει ολοταχώς προς τα βράχια της αυτοκαταστροφής απο την δίκαιη αγανάκτηση του λαού.

Να σέβεται ο εκλεγμένος την θέση που του παραδόθηκε διαμέσω λόγων και πράξεων αλλά και οι εκλογείς να σέβονται την θέση την οποία παραδίδουν στον εκλεγμένο. Να δημιουργηθούν νομικές δικλείδες ελέγχου των δημοσίων προσώπων, των λόγων και των έργων τους, καθώς και διαδικασίες αποπομπής τους εφόσον δεν κρίνονται ικανοί να υπηρετούν σε δημόσιες θέσεις. Να βελτιωθεί η δημοκρατία και οχι να καταστραφεί εντελώς. Να προλάβουμε την άτακτη πορεία προς τον απολυταρχισμό υπό την οιαδήποτε μορφή του.

Μακάρι και ως πραγματικός θιασώτης της δημοκρατίας και οχι της ασυδοκρατίας, να διαψευσθώ παταγωδώς. Επαναλαμβάνω πως ένα είναι το σίγουρο. Οι “δημοκράτες” βλάπτουν σοβαρά την δημοκρατία.


* Μουσικοσυνθέτης, Λογοτέχνης
και Δημοσιογράφος
Γραμματέας Πολιτισμού ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: