ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Η La Divina Commedia της εποχής.


Η εχθεσινή εξόδιος ακολουθία του Σαράντου Καργάκου και η παντελής απουσία του πολιτικού κόσμου 


(πλήν Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού) σαν σε προσυμφωνημένη μυστική προσυννενόηση και η υποβάθμιση ενός ανθρώπινου γεγονότος ως ο θάνατος ενός προσώπου το οποίον επιστημονικά έθρεψε την ελληνικότητα δίχως φωνασκίες και λαικισμούς αλλά με νού και γνώση καθώς και με εξαίρετον νηφαλιότητα λόγου γραπτού και προφορικού, καταδυκνείει μόνον ένα.
Πως οτι συνδέει την σημερινή πολιτική κατάσταση των νυν κυβερνώντων με των εν δυνάμει κυβερνώντων σε λίγο, είναι το γεγονός μιάς ένοχης σιωπής.
Μιάς μορφής μαφιόζικου τύπου "σιγής ιχθύος" περί της ονοματολογίας των Σκοπίων, μίας ονοματολογίας η οποία υφέρπει επί δεκαετίες και τώρα πιέζει αφόρητα για οριστική λύση.
Ναι οι σημερινοί κυβερνώντες είναι αυτοί που είναι. Είναι ιδεολογικοί αντίπαλοι μας.
Είναι όμως δηλωμένοι ιδεολογικοί αντίπαλοι. Είναι ξεκάθαροι αναφορικά με τις προθέσεις τους, ανεξαρτήτως το ποιός τους έφερε στην εξουσία στην χειρότερη γεωπολιτική, ιστορική, κοινωνική στιγμή του τόπου.
Οι εν δυνάμει κυβερνώντες όμως, όλοι αυτή η δράκα των όψιμων "Μακεδονομάχων" οι οποίοι προ των συλλαλητηρίων υπεστήριζαν πως "με συλλαλητήρια δεν γίνεται εξωτερική πολιτική" οφείλουν να εξηγηθούν. Και οφείλουν να εξηγηθούν τώρα.
Και δεν το κάνουν σαφώς με καθαρές κρυστάλλινες κουβέντες.
Διότι είναι καιροσκόποι που προσπαθούν να ισορροπίσουν αναμεταξύ του αισθήματος της κοινής γνώμης και της πραγματικότητας που έρχεται και θα τους συντρίψει.
Ο Δάντης Αλιγκιέρι, ο συγγραφέας της "Θείας Κωμωδίας" στον μεσαίωνα θα γράψει πως "οι πιο καυτές θέσεις στην κόλαση, είναι κρατημένες για όσους τους καιρούς της ευθύνης δεν πήραν σαφή θέση".
Οι εκλογές έρχονται. Πράξετε κατά συνείδησιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: